TRČENJE TREH

Povzročila nesrečo in se hudo poškodovala

Objavljeno 01. julij 2014 18.30 | Posodobljeno 01. julij 2014 18.30 | Piše: A. L.

Materialna škoda na vozilih in objektih po nestrokovni oceni znaša okoli 13.500 evrov.

Fotografija je simbolična

SELNICA OB DRAVI – Včeraj ob 6.55 se je zunaj naselja Selnica ob Dravi zgodila prometna nesreča zaradi nepravilne strani vožnje. Pri tem je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe, tri osebe pa lažje. Materialna škoda na vozilih in objektih po nestrokovni oceni znaša okoli 13.500 evrov.

Po avtu še tovornjak

»38-letna voznica je vozila osebni avtomobil po glavni cesti I. reda iz smeri Selnice ob Dravi proti Mariboru. Zunaj naselja Selnica ob Dravi je med vožnjo po klancu navzdol zapeljala preko neprekinjene ločilne črte na nasprotnosmerno vozišče. Zaradi tega je s prednjim levim čelnim delom vozila trčila v sprednji levi čelni del tovornega vozila, ki ga je v tem trenutku pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 27-letni voznik. Ta je zaviral in se umikal v desno, da bi trčenje preprečil, vendar mu to ni uspelo. Tovorno vozilo je po trčenju začelo bočno drseti v levo preko nasprotnosmernega vozišča, kjer je s sprednjim delom zunaj vozišča trčilo v travnato nabrežino in zasajeno trto. Takoj za tem je v desni bočni del tovornega vozila s prednjim delom vozila trčil še 53-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v tem trenutku pravilno pripeljal iz smeri Selnice ob Dravi in se je začel z vozilom ustavljati na desnem smernem vozišču,« so nesrečo opisali v poročilu PU Maribor.

Trije lažje poškodovani

Povzročiteljica prometne nesreče se je huje telesno poškodovala, preostala dva voznika in 49-letna sopotnica v vozilu 53-letnega voznika pa lažje. Reševalci so vse razen 53-letnika, prepeljali v UKC Maribor, 53-letnik pa je zdravniško pomoč poiskal sam.

Policisti bodo povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

 

Deli s prijatelji