MRKI POGLEDI

Poštarja kresnili po glavi

Objavljeno 30. december 2017 20.39 | Posodobljeno 30. december 2017 20.39 | Piše: L. K.

Štirje zamaskiranci napadli v ljubljanskem Mestnem logu. Presenetili so ga, ko je ob enih zjutraj natovarjal pakete.

Oboroženi zamaskiranci so na območju pošte v Mestnem logu napadli uslužbenca in ukradli več poštnih pošiljk. FOTO: Igor Mali

LJUBLJANA – Včeraj je rampa preprečevala dostop do neposredne bližine poštnega in logističnega centra, ki v vsej mogočnosti stoji v ljubljanskem Mestnem logu. Mrki pogledi tamkajšnjih uslužbencev in varnostnikov so jasno označevali njihovo zaskrbljenost. Že na daleč je bilo videti, da se ubadajo z uganko, ki jo bodo znali razvozlati pravzaprav šele policisti in kriminalisti. Kdaj jo bodo, bo povedal čas, toda tistega poštarja, ki se je v noči na petek ujel v past vsaj štirih roparjev, bo še dolgo tlačila mora.

Izurjeni nepridipravi so vse skupaj skrbno načrtovali. Ter se približno ob enih zjutraj z večjim vozilom, smo izvedeli, pripeljali vse do poštnega središča. Vsaj štirje zamaskiranci so v tistem bliskovito poskakali iz vozila, vsi po vrsti oboroženi, ter napadli in onesposobili omenjenega poštarja, ki je na dvorišču pred zgradbo ravno natovarjal pošiljke in pakete.

Da so ga onesposobili, kot navaja uradno sporočilo, je skoraj premil izraz, saj so ga v resnici pošteno kresnili po glavi, da se je nesrečni poštar že v naslednjem hipu zgrudil, kar je roparjem omogočilo povsem prosto pot, da so si nagrabili tisto, po kar so prišli, in jo zatem ekspresno popihali. Neuradno nam je uspelo izvedeti, da je bilo v tisti rundi kar več pošiljk ali paketkov, v katerih so se skrivali precejšnji zneski, celo po sto tisoč evrov!

Ko so ljubljanski policisti izvedeli za rop, so zagnali obsežno akcijo. »Nemudoma so začeli vse aktivnosti, ki so predvidene za takšne dogodke. Med drugim so bile na več lokacijah do 5.30 vzpostavljene blokadne točke. Trenutno policisti še zmeraj zbirajo obvestila, obenem potekajo še vse aktivnosti, namenjene izsleditvi storilcev,« je sporočila Maja Ciperle Adlešič, predstavnica PU Ljubljana za odnose z javnostmi. »Po doslej zbranih obvestilih je znano, da so zamaskirani storilci na območju logističnega centra stopili do zaposlenega, ga z udarcem onesposobili ter mu odtujili več poštnih pošiljk. Po dejanju so se z vozilom odpeljali neznano kam. Zaposleni je v dogodku dobil lažje poškodbe.« 


Lažje poškodbe

Na Pošti Slovenije so bili včeraj, razumljivo, izjemno skopi, ko smo poizvedovali o ropu njihovega poštnega in logističnega centra. »V Pošti Slovenije zaradi varovanja svojih zaposlenih in izvajanja ustrezne varnostne politike ter z namenom zmanjšanja možnosti za izvrševanje potencialnih kriminalnih dejanj ne moremo posredovati podrobnejših informacij. V ropu je bil poštni delavec lažje poškodovan, podrobnejših informacij pa vam, kot rečeno, zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati,« je povedala Jasmina Roškar.


 

Deli s prijatelji