NEVIHTE

Poplavljalo stanovanjske objekte, odgovoren pa ni nihče

Objavljeno 30. julij 2011 19.52 | Posodobljeno 30. julij 2011 19.52 | Piše: A. L., S. U.

V Laškem voznik in sopotnik zaradi vode obtičala v podvozu

Severno Slovenijo so zajele padavine
NOVA GORICA, LAŠKO, MIREN - KOSTANJEVICA – Padavine so zajele severno Slovenijo, kaže padavinska slika Agencije RS za okolje. In padlo je toliko dežja, da je ponekod zalilo domove, v Laškem pa kar podvoz. Nekaj pred četrto uro popoldan so urad za zaščito in reševanje obvestili o vozilu z dvema osebama, ki je obtičalo v laškem podvozu. Na pomoč so jim priskočili gasilci in vozilo tudi potegnili iz vode.

V Novi Gorici je močan veter nagnil staro suho drevo v vasi Potok pri Dornberku, da se je naslonilo na telefonski kabel. Domačine, ki so dogodek prijavili, je strah, da bi drevo prekinilo telefonske zveze in padlo na cestišče.

Nihče se ne čuti pristojen za reševanje nastale težave

O poplavah poročajo tudi v občini Miren - Kostanjevica. »V naši občini je v navadi, da voda poplavlja območja ob reki Vipavi v Mirnu, Orehovljah in Biljah. Tokrat pa je ogrozila kar štiri stanovanjske objekte v Kostanjevici na Krasu,« nam je sporočil bralec.

Prebivalci Kostanjevice namreč že več let opozarjajo pristojne, da voda ob večjih nalivih z glavnih cest zaliva stanovanjske objekte, vendar kljub vsemu stvar še vedno ni urejena. Prav tako se nihče ne čuti pristojen za reševanje tega.


S pomočjo spodnjega obrazca nam lahko posredujete informacije in vaše fotografije. Z veseljem jih bomo objavili.

 

Deli s prijatelji