NA HLADNO

Ponovitvena nevarnost: Hilda Tovšak v 30-dnevni pripor

Objavljeno 02. marec 2013 16.15 | Posodobljeno 02. marec 2013 16.18 | Piše: M. U., STA

Odvetnik je že napovedal pritožbo.

Hilda Tovšak na sodišču v Slovenj Gradcu. Foto: Mateja Celin/Delo

SLOVENJ GRADEC – Po dobrih petih urah zasliševanja na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu je preiskovalna sodnica Hildi Tovšak odredila 30-dnevni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Zagovornik Tovšakove Boris Kanduti je že napovedal pritožbo.

Zaslišanja ostalih treh osumljencev nadaljujejo

Tovšakova je bila na zaslišanju od 9. ure dopoldne, sodišče pa je zapustila nekaj po 14. uri. Dva od štirih osumljenih povezanih s posredovanjem tujih delavcev, katerim je sodnica v petek zvečer odredila sodno pridržanje, sta na sodišče prispela okoli 10. ure in bosta zaslišana v popoldanskem času. Poljskega državljana pa bodo na zaslišanje na sodišče pripeljali okoli 18. ure, je povedala njegova zagovornica Lea Ivančič. Na sodišče je nekaj pred 9. uro dopoldne prišel tudi vodja specializiranega tožilstva Harij Furlan, ki je že v petek napovedal, da bo zahteval pripor zaradi suma ponovitve kaznivih dejanj za vse štiri.

Med osumljenimi so poleg Tovšakove še poslovodja poljskega podjetja Remak Marek Andrzej Konfisz, Aleš Pangerc iz podjetja Go Extra ter Ljubljančan Uroš Plankar iz ljubljanskega podjetja Terbo.

 

Deli s prijatelji