PREISKAVA

Policisti za nesrečo v Premogovniku Velenje izvedeli šele danes

Objavljeno 22. februar 2013 12.56 | Posodobljeno 22. februar 2013 13.03 | Piše: T. L.

Včeraj se je pripetila lažja nezgoda pri delu v Premogovniku Velenje, policisti so obvestilo o dogodku prejeli šele danes.

Rudarji na poti na delo

VELENJE – Potem ko smo poročali, da se je včeraj v Premogovniku Velenje pripetila nova nesreča pri delu, v kateri naj bi se poškodovali trije ljudje, eden pa naj bi zaradi poškodb končal v bolnišnici, so na naša vprašanja odgovorili tudi pristojni, ki so v premogovniku zadolženi za stike z javnostjo.

V premogovniku nesrečo potrdili

Potrdili so, da je v četrtek malo pred 16. uro pri obnovi jamske proge v južnem krilu jame Preloge Premogovnika Velenje prišlo do sprostitve pritiska v jeklenem ločnem podporju, pri tem pa se je lažje poškodoval delavec, ki je upravljal napredovalni stroj. »Poškodovani rudar je bil takoj ustrezno oskrbovan in po nudenju prve pomoči tudi predan v nadaljnjo zdravniško oskrbo. Dogodek preiskujejo pristojne službe Premogovnika Velenje in na podlagi analize vseh dejavnikov nezgode pri delu bodo sledili nadaljnji ukrepi za zagotavljanje varnosti pri delu,« so sporočili iz premogovnika. 

Zagotavljajo, da imajo v Premogovniku Velenje na voljo najsodobnejšo tehnologijo, kljub temu pa je, kot pišejo, delo rudarjev še vedno »delo v posebnih razmerah, za katere imamo predpisane posebne varnostne ukrepe, ki jih dosledno izvajamo, žal pa takih dogodkov ni moč predvideti«.

Policisti na kraju dogodka, obvestilo sprejeli danes

V zvezi z včerajšnjim dogodkom pa so se oglasili tudi iz celjske policijske uprave. Sporočili so, da so danes ob 10.39 na interventno številko 113 sprejeli obvestilo, da se je včeraj ob 15.45 v Premogovniku Velenje zgodila nesreča pri delu. Po prejeti prijavi so se na kraj odpravili velenjski policisti, ki so do zdaj zbrali podatke, da se je pri delu lažje poškodoval 40-letni delavec, ki je opravljal delo s strojem. Kot še pojasnjujejo policisti, je med delom prišlo do sprostitve podpornega loka, zaradi česar je stroj potisnilo v zrak. Pri tem je delavec z ramo in glavo udaril v I-profil obešene tračne proge, poškodovanega pa so odpeljali Splošno bolnišnico Celje. Po ugotovitvah policije je odgovornost tretjih oseb izključena. 

Na policiji še dodajajo, da je podjetje včeraj o dogodku obvestilo rudarskega inšpektorja, ki ni prišel na kraj, ker je šlo za lažjo poškodbo. Prišel bi, kot so zapisali na policiji, le v primeru hujše poškodbe.

Deli s prijatelji