POLICIJA POROČA

Policisti prijeli Bolgara, ki sta vdirala v bankomate

Objavljeno 08. november 2015 15.30 | Posodobljeno 08. november 2015 15.30 | Piše: T. Pa.

Na širšem območju Gorenjske sta nakradla 2000 evrov.

Nanjo se prime denar.

KRANJ – Kranjski policisti so v torek pozno zvečer po prijavi več sumljivih transakcij na Gorenjskem ukrepali pri vdiranju v bankomat, poroča PU Kranj.

Na Koroški cesti so pri dejanju izsledili in prijeli bolgarska državljana, stara 33 in 34 let. Med izvrševanjem kaznivega dejanja sta bila zamaskirana, pri sebi pa sta imela orodje, s katerim sta si iz bankomata prilaščala denar.

Ni bil njun prvi poskus

Kriminalisti, ki so po prijetju osumljencev zbirali obvestila o kaznivem dejanju, so sumljive transakcije podrobno preverili še v Kranjski Gori, na Jesenicah, Bledu, v Radovljici in Kranju. Ugotovili so, da sta si Bolgara s t. i. cash trappingom iz petih bankomatov prilastila kar 2000 evrov, na drugih dveh pa sta s posebej prirejenim orodjem že posegla v odprtino za izplačilo gotovine in si poskušala prilastiti denar.

Pri izvrševanju takega kaznivega dejanja storilci uporabijo sicer veljavno kartico za dvig gotovine, ko pa steče postopek in se na bankomatu odpre reža za denar, vanjo potisnejo za to prirejen kovinski predmet in iz nje izvlečejo ujete bankovce.

Čaka ju pripor

Kriminalisti so v preiskavi ves nezakonito prilaščeni denar zasegli, osumljenca pa pridržali. V četrtek so ju privedli k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, ki je obema odredila pripor. Mlajšega so sicer zaradi kaznivih dejanj, povezanih z bankomati, leta 2013 obravnavali že v Franciji.

Deli s prijatelji