RDEČI PETELIN

Policija sporočila žalostno vest: opekline so bile tako hude, da je umrl

Objavljeno 18. december 2017 14.33 | Posodobljeno 18. december 2017 14.33 | Piše: Ma. M.

Zaradi hudih opeklin v požaru je 88-letnik umrl.

ČRNOMELJ – Novomeški OKC je v nedeljo ob 13.24 prejel obvestilo o požaru v Domu starejših občanov v Črnomlju. Kakor smo že poročali, so bili tja takoj napoteni črnomeljski policisti, ki so zaposlenim in drugim intervencijskim službam nudili pomočimage pri reševanju in evakuaciji oskrbovancev doma.

Na kraju dogodka in v bolnišnici so zdravstveni delavci iz Črnomlja, Metlike in Novega mesta oskrbeli 16 ljudi, dva zaradi opeklin, preostale pa predvsem zaradi vdihavanja strupenih plinov. 88-letni moški je bil zaradi hudih opeklin iz Splošne bolnišnice Novo mesto prepeljan v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Novomeški kriminalisti so že v nedeljo pričeli ogled požarišča in ugotavljanje okoliščin požara. O požaru sta bili obveščeni tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka iz Novega mesta. Kriminalisti in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo ogled in preiskavo najdenih sledi. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili iz PU Novo mesto.

Deli s prijatelji