ZDRAVNIKI PRIŠLI ZAMAN

Policija sporoča: Letalo strmoglavilo med kontrolnim letom

Objavljeno 09. november 2015 13.58 | Posodobljeno 09. november 2015 13.59 | Piše: K. K.

Letalo je bilo v nesreči v celoti uničeno.

V razbitinah sta umrla domačin in 25-letni fant.

SLOVENSKE KONJICE – Vzrok včerajšnje letalske nesreče, v kateri sta življenje izgubila 37-letni pilot in 22-letni sopotnik, še ni potrjen, sporočajo iz policije.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je 37-letni pilot s sopotnikom včeraj dopoldne z letalom ULN, tip TL-2000 Sting, katerega lastnik je Športno društvo Letalski center Maribor, vzletel z letališča v Mariboru.

Pilot je v Loče, natančneje na letališče Slovenske Konjice, poletel zaradi opravljanja servisnih storitev. Po opravljenem servisiranju je letalo med kontrolnim letom strmoglavilo v Dobrnežu. Pilot in sopotnik sta kljub hitri zdravniški pomoči na kraju umrla. Letalo je bilo v nesreči v celoti uničeno.

Preiskava o vzroku nesreče intenzivno poteka v sodelovanju s preiskovalcem letalskih nesreč in incidentov službe za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov pri ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Po vseh zbranih obvestilih, pridobljeni dokumentaciji in poročilu preiskovalca letalskih nesreč in incidentov bodo z ugotovitvami seznanili okrožno državno tožilstvo v Celju.

V nesreči sta ugasnili življenji 22-letnega Luke in 37-letnega Zlatka. Več na povezaviimage.

Deli s prijatelji