PO UTOPITVI

Pokeraš Johannes ni edini, ki je izginil

Objavljeno 03. julij 2014 17.11 | Posodobljeno 03. julij 2014 17.11 | Piše: T. L.

Še vedno se pojavlja nejevera o vzrokih smrti mladega nemškega igralca pokra.

LJUBLJANA – »Počivaj v miru«, »Naj te angeli čuvajo«, »Samo najboljši umrejo mladi«, »Upam, da najdeš mir, kjer koli že si«. To je le nekaj zapisov v spomin umrlega nemškega pokeraša Johannesa Strassmanna, ki so ga našli utopljenega v reki Ljubljanici v središču prestolnice.

Veliko ljudi (predvsem v tujini) še vedno ugiba, kaj se je zgodilo mlademu Nemcu, na facebooku pa se ob objavah o njegovi smrti objavljajo komentarji o nezaupanju v delo slovenske policije, češ da naj vse skupaj raje razišče nemška policija, da naj truplo pregleda nemški zdravnik, saj »da je v teh deželah veliko podkupljenih«. Številni še vedno ne verjamejo, da je Johannesova utopitev povezana z zaužitjem alkohola oziroma drog, prepričani so, da je to izmišljotina slovenske policije, da bi prekrila resničen vzrok smrti. Slovenijo uvrščajo »na Balkan«, mogoče je brati mnenja o »balkanski poslih«, ki segajo tudi do Slovenije ...

Mama, sestri in prijatelj se v Nemčijo vračajo brez ljubega Johannesa, je zapisal nemški Bild. Dodajajo, da se lahko zgodi, da bodo posmrtni ostanki 29-letnika v Ljubljani ostali še tedne. Ob primeru tragične smrti so se v nemškem časniku spomnili še dveh primerov skrivnostnega izginotja nemških igralcev pokra.

Philippa ni že več kot leto dni

Tako je lani maja v Dubrovniku skrivnostno izginil tedaj 23-letni Philipp Hochhuth. Kot so napisali, se je odpravil na »poker turnir po Balkanu«. V Dubrovnik je prišel na turnir pokra, se v tamkajšnjih lokalih zabaval do pozne ure, nato pa izginil neznano kam. In še danes je med pogrešanimi osebami, ki jih iščejo po Hrvaški. Nihče ne ve, kaj se je zgodilo z igralcem, ki je do izginotju istega leta na treh turnirjih osvojil okoli 50.000 ameriških dolarjev (ali okoli 36.000 evrov), v Dubrovnik pa je prišel po nagrado 100.000 evrov. In izginil … Tudi ob Philippovem izginotju so se številni razpisali po forumih, kaj se je zgodilo z mladeničem, in znova se je pojavilo nezaupanje v delo hrvaške policije. O Philippu pa ne duha ne sluha. Čeprav v virtualnem svetu (na facebooku) njegov profil še vedno obstaja.

image

Philipp je na Hrvaškem še vedno med pogrešanimi osebami. (vir: www.nestali.hr)

Drugi primer, s katerim se ukvarja nemška policija, pa je izginotje 41-letnega Kadirja Karabuluta. Za njim so se izgubile vse sledi 4. marca lani in tudi njegov facebook profil še obstaja. Njegov avto so našli pravilno parkiran in zaklenjen v Augsburgu – manjkala je le navigacijska naprava. Pojavljale so se govorice, da je Kadir sam zrežiral izginotje, vendar pa – po pisanju Spiegla – policija meni, da je bil žrtev kaznivega dejanja. Na dan izginotja je Kadir po telefonu trikrat govoril z drugim igralcem pokra – ki je prav tako izginil. Vse skupaj pa naj bi bilo povezano s športnimi stavami.  

image

Pogrešani Kadir. (vir: www.polizei.bayern.de)

Deli s prijatelji