POGREŠANE OSEBE

Pogrešanega Davorina ni bilo v vodnjaku

Objavljeno 31. marec 2017 09.07 | Posodobljeno 31. marec 2017 09.07 | Piše: Oste Bakal

Policisti in gasilci naj bi v torek preiskovali vodnjak na domačiji v Vaneči. Od Slivnjekovega izginotja so minila že štiri leta, včeraj bi bil star 49 let.

Suzana Rauš: »V Pomurju je ta hip 18 pogrešanih oseb.« Foto: Oste Bakal

PUCONCI – Med 18 pogrešanimi osebami iz Pomurja, ki jih ta hip iščejo, je tudi Davorin Slivnjek iz Vaneče. Pogrešan je že od 2. februarja 2013. Pomurski policisti in kriminalisti so v torek s pomočjo forenzikov, gasilcev in službenih psov na eni izmed starejših kmetij, natančneje pri tamkajšnjem opuščenem vodnjaku v Vaneči, po naših zanesljivih podatkih iskali prav Davorinovo truplo. Neuradno smo izvedeli, da niso našli prav nobene sledi, in tega ni mogla zanikati niti tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Po končani akciji je namreč za Slovenske novice povedala, da policisti in kriminalisti še vedno zbirajo obvestila, in ko bo (če bo) kaj novega, bodo javnost o tem tudi uradno obvestili.

Sumljiva izginotja

Na kmetijo, kjer se je med preiskavo zbralo kar precej radovednežev, so policisti na pomoč poklicali tudi gasilce. Izpraznili so vodnjak, ali so kaj odkrili, pa ni znano. Od sosedov smo izvedeli le, da mrliškega avtomobila, ki bi truplo odpeljalo na obdukcijo, tod ni bilo. Prav tako za zdaj še ni znano, ali so v vodnjaku in okolici iskali eno truplo ali celo več.

Po pričevanju domačinov naj bi pred leti v zelo sumljivih okoliščinah umrl tudi brat lastnika hiše. Zato je razumljivo, da policisti o zadevi molčijo, kajti četudi bi kaj našli, bi bila potrebna uradna identifikacija trupla.

Spomnimo se, da policisti zbirajo obvestila za pogrešanim Davorinom Slivnjekom že štiri leta, odkar je 2. februarja 2013 odšel neznano kam. Čeprav nam ni uspelo priti v neposredno bližino kmetije, kjer so iskali truplo, smo neuradno izvedeli, da naj bi nekdo obvestil policiste, da je truplo v enem od vodnjakov na domačiji. Menda sta tam vsaj dva, iz katerih naj bi murskosoboški gasilci prečrpavali vodo. A po več ur trajajočem iskanju niso našli sledi za pogrešanim.

Slivnjeka, ko je izginil, je bil star 44 let, so z akcijami iskali že večkrat, podatke in fotografije pogrešanega so objavili mediji, toda ne iskalne akcije ne informacije, ki so jih pridobili policisti, niso obrodile sadov. Zato policisti še vedno opravljajo razgovore z vsemi, ki bi vedeli kar koli v zvezi z njegovim izginotjem.

Pogrešani Slivnjek je visok okrog 165 centimetrov, je srednje postave, temnejše polti, ima krajše črne in rahlo kodraste lase. Na desni roki mu manjka mezinec. Nazadnje je bil oblečen v modre džins hlače, modro srajco iz džinsa in črno usnjeno jakno na zadrgo, so že februarja 2013 zapisali policisti.

Ob Davorinu še 17 pogrešanih

Kot nam je potrdila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, na njihovem območju pogrešajo 18 oseb. Ljudmilo Oštir že več kot 50 let, Ivico Hrovatiča pa slaba tri leta, vmes je še sedem žensk in devet moških.

Tako so v Pomurju še vedno pogrešani: Ivica Horvatič (rojen leta 1978) iz Kapce pri Lendavi, pogrešan je od 20. 5. 2014, Davorin Slivnjek (1968) iz Vaneče, Angela Vozlič (1941) s Šafarskega, Julijana Kodela (1938) iz Radencev, Ivan Krajnc (1961) z Mote, Ana Reyes Peralta (1977), Avguštin Antolin (1955) s Hotize, Ladislav Mujdrica (1959) iz Lendave, Avguštin Fras (1928), Mathura Kumar Suresh (1987), Milan Hari (1956), Ivan Šarkezi (1970), Štefan Žavcer (1944), Franc Miklošič (1948), Ljudmila Kermek (1920), Štefan Mlinarič (1902), Terezija Drvarič (1925) in Ljudmila Oštir (1944). Zadnjo pogrešajo torej že vse od 1. januarja 1965. 

Deli s prijatelji