DOBILI SO GA

Poglejte, kam je skril mamila

Objavljeno 04. avgust 2014 10.50 | Posodobljeno 04. avgust 2014 10.51 | Piše: V. A.

Preiskovalni sodnik 34-letnika poslal v pripor.

GRUŠKOVJE – Ker je na mejnih prehodih gneča, si marsikdo predstavlja, da varnostni organi niso stalno pozorni in da si lahko zlikovci marsikaj privoščijo. Da ni tako, je pred kratkim spoznal tudi 34-letni državljan Bosne in Hercegovine. Nekaj po 12. uri je z mercedesom pripeljal na mejni prehod Gruškovje. V vozilu so bili njegova žena ter dva mladoletna otroka.

Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo vozila, prtljage in potnikov. V prirejenem prostoru, za pregradno steno zadnjih sedežev v vozilu, so opazili več zavitkov, ovitih v plastični lepilni trak. Pri pregledu naključno izbranega paketa so ugotovili, da so v njem rjavozeleni rastlinski delci, ki so po videzu in vonju ustrezali prepovedani konoplji.

Z odredbo preiskovalnega sodnika ptujskega okrožnega sodišča so mariborski kriminalisti še isti dan preiskali vozilo ter našli in zasegli 5 zavojev s prepovedano konopljo, v skupni neto teži 3342,34 grama, prav tako so v preiskavi našli in zasegli še druge predmete, pomembne za kazenski postopek. Osumljencu so zasegli vozilo, saj je bil v njem prirejen skrit prostor, v katerem so bila mamila.

Kriminalisti so 34-letniku zaradi neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi (člen 186/1 KZ-1) odvzeli prostost. Naslednji dan so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ta je zanj odredil pripor.

Če bi 34-letnik mamila prodal v Sloveniji, bi pridobil okoli 12.000 evrov, v Avstriji pa okoli 15.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Deli s prijatelji