NEZNANI STORILCI

Po vlomih v stanovanjske hiše odšli neznano kam

Objavljeno 30. november 2015 22.30 | Posodobljeno 30. november 2015 22.30 | Piše: S. U.

Zgodilo se je med vikendom.

Storilci so predrzno vlomili v hotel in turiste olajšali za nekaj sto evrov.

NOVA GORICA – V soboto, 28. novembra, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju naselja Bača pri Modreju v občini Tolmin.

Po dozdajšnjih ugotovitvah je neznani storilec nedavno vlomil okno hiše in vstopil v objekt ter ga zapustil, ne da bi si kar koli protipravno prilastil. Tolminski policisti bodo po zbranih obvestilih in drugih ugotovljenih dejstvih podali kazensko ovadbo. 

Prav tako so policiste isti dan pozno zvečer obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo na območju naselja Bilje, kjer je neznanec iz notranjosti objekta odtujil več predmetov (zlatnino, gotovino itd.). Po storjenem kaznivem dejanju je kraj zapustil in odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo.


Policisti v zvezi s tovrstnimi premoženjskimi kaznivim dejanji ponovno opozarjajo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov. V primeru izvršenih tatvin ali vloma v stanovanjske hiše, stanovanja, motorna vozila … občanom svetujejo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali interventno številko 113 oziroma anonimni telefon 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Če postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o njem: videz, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal, so sporočili iz policije.
 

 

Deli s prijatelji