NEVARNO

Po razsutju gramoza verižno trčenje

Objavljeno 19. marec 2017 22.00 | Posodobljeno 19. marec 2017 22.00 | Piše: P. Pa.

Udeleženi so bili štirje osebni avtomobili in dve tovorni vozili.

NOVA GORICA – V ponedeljek ob 17.07 so policiste obvestili o razsutju peska na hitri cesti med Selom in Vogrskim. Nekaj minut kasneje pa so bili obveščeni še o prometni nesreči, v kateri je bilo udeleženih več vozil.

Iz PU Nova Gorica so sporočili, da je policijska patrulja ugotovila, da se je na hitri cesti med Selom in Vogrskim na tovornem vozilu odprla stranica, zaradi česar se je gramoz razsul po vozišču hitre ceste.

Temu je sledilo trčenje, v katerem so bili udeleženi štirje osebni avtomobili in dve tovorni vozili. Eno od osebnih vozil je zaradi gramoza trčilo v varovalno ograjo, drugo pa v stoječe tovorno vozilo, nakar je voznica z vozilom obstala na strehi.

Voznica osebnega vozila, ki je trčila v varovalno ograjo, je bila lažje poškodovana, na treh osebnih vozilih je nastala materialna škoda zaradi letenja kamenja izpod koles in prevrnitve vozila na streho. Na stoječem tovornem vozilu je nastala materialna škoda.

Vzrok odprtja stranice bodo ugotavljali na izrednem tehničnem pregledu, so še sporočili iz PU Nova Gorica in dodali, da je bila zaradi obravnave prometne nesreče in čiščenja vozišča hitra cesta Nova Gorica–CP Nanos znova odprta ob 21.19.

Zoper voznico tovornega vozila in podjetje bo sprožen ustrezen prekrškovni postopek. Policisti PPP Nova Gorica pa bodo nesrečo preiskovali tudi v smeri povzročitve splošne nevarnosti.

Deli s prijatelji