PREPRODAJALCI

Po preiskavah: policist v priporu si je sodil sam

Objavljeno 01. junij 2015 11.53 | Posodobljeno 01. junij 2015 11.53 | Piše: T. L.

Po obsežnih kriminalističnih preiskavah so se med 34 osumljenci serije kaznivih dejanj znašli tudi trije policisti. Eden od njih je naredil samomor v priporu.

Fotografija je simbolična.

MARIBOR – Po dveh obširnih vzporednih kriminalističnih preiskavah, ki sta se v sklepni fazi končali z 39 hišnimi preiskavami, od tega s tremi na domovih policistov, so policisti pridržali kar 34 osumljencev.

Med osumljenci, ki so se ukvarjali z organizirano in s premoženjsko kriminaliteto, se je znašla tudi trojica policistov, poroča Delo. Med preiskavo drugih kaznivih dejanj so namreč prišli na sled tudi posameznikom, ki jih sumijo, da so preprodajali škodljive snovi za zdravljenje erektilne disfunkcije. Po podatkih Dela so bili vpeti v črni trg preprodaje kamagre, zdravila oziroma preparata za zdravljenje erekcije. V povezavi s tem so ovadili trojico in potrdili, da so bili v ta del vpleteni posamezniki iz vrst policije. Dva od teh sta se srečala s preiskovalnim sodnikom, ki jima je odredil sodno pridržanje. V noči na soboto pa si je eden od osumljenih policistov za rešetkami sodil sam, poroča časnik.

Sicer pa so kriminalisti skupno pred preiskovalnega sodnika odpeljali sedem osumljencev. Vsem je bilo odrejeno sodno pridržanje. Poleg že omenjenih prepovedanih poslov s škodljivimi snovmi druščino sumijo še trgovine z ljudmi, trgovanja z drogami, hudodelskega združevanja, velikih tatvin, ponarejanja denarja in prikrivanja.

Sicer pa je bilo v dve kriminalistični akciji vključenih kar 300 policistov in kriminalistov, ki so v Mariboru in drugod po Sloveniji opravili 39 hišnih preiskav in pridržali 34 ljudi.

Deli s prijatelji