NESREČA PRI DELU

Po nesreči s traktorjem umrl v bolnišnici

Objavljeno 25. avgust 2011 15.59 | Posodobljeno 25. avgust 2011 15.59 | Piše: T. L.

Traktor je za seboj potegnil 61-letnika in se po 30 metrih prevrnil

Traktorist in kolesar sta se pri tem laže poškodovala, na vseh vpletenih vozilih pa je nastalo za okrog 3500 evrov škode (slika je simbolična)

NOVO MESTO – Potem ko se je v sredo nekaj po pol sedmi uri zvečer v naselju Tribuče pri Črnomlju prevrnil traktorist, reševalci pa so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, so danes policisti sporočili, da je moški zaradi hudih poškodb v bolnišnici umrl. 

V sredo so policisti z ogledom ugotovili, da je 61-letnik na vrtu ob stanovanjski hiši na traktor IMT 539 z motorjem v teku priklapljal traktorski priključek – obračalne grablje. Kot kaže, je zlezel med traktor in obračalnik, da bi priključil pogonsko gred – kardan, takrat pa se je traktor s priključkom začel premikati po brežini in ga potegnil za seboj. Po približno tridesetih metrih se je traktor prevrnil, moški pa je poškodovan obležal na travniku.

Poškodbe so bile prehude

Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci iz zdravstvenega doma Črnomelj z zdravnico ter gasilci prostovoljnega gasilskega društva Črnomelj. Nato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Policisti bodo o primeru napisali poročilo na okrožno državno tožilstvo, saj je po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih tuja krivda izključena.

Deli s prijatelji