NAPAD

Po nesreči je šel s pestmi in brcami nad policista

Objavljeno 13. december 2017 17.33 | Posodobljeno 13. december 2017 17.33 | Piše: P. Pa.

V trčenju je bila poškodovana 26-letna sopotnica.

Fotografija je simbolična

MARIBOR – V torek okoli 17. ure je 61-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje v semaforiziranem križišču Linhartove ulice in Titove ceste v Mariboru trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 27-letna voznica. V prometni nesreči se je njena 26-letna sopotnica lažje poškodovala.

Na ogled kraja prometne nesreče so prispeli policisti postaje PP Maribor in z elektronskim indikatorjem alkohola ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v litru izdihanega zraka 0,85 mg alkohola. Zaradi utemeljenega suma nevarne vožnja v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili, v skladu z določili zakona o kazenskem postopku so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje. 

Razburjeni voznik je stopil do enega od policistov, ki je opravljal ogled, ga z roko večkrat udaril v trebuh in brcnil v nogo, ta pa ga je z uporabo fizične sile in strokovnega prijema obvladal in ob pomoči drugega policista vklenil z lisicami. Zaradi tega so ga za nujno potreben čas pridržali in ga bodo tudi za to kaznivo dejanje ovadili pristojnemu tožilstvu. Za odstranitev njegovega vozila s cestišča je poskrbel upravljavec ceste.

 

Deli s prijatelji