POLICIJA RAZKRIVA

Planica: štirje pridržani in tri izgubljene osebe

Objavljeno 26. marec 2017 16.16 | Posodobljeno 26. marec 2017 16.16 | Piše: Mo. S.

Zdravniški službi so predali sedem onemoglih ljudi.

PLANICA – Vikend ni bil naporen le za ljubitelje smučarskih poletov in vse tiste, ki so sodelovali pri planiškem spektaklu, ampak tudi za policiste, ki so imeli v dolini pod Poncami kar precej dela.

»Zagotovili smo prihod in odhod več 10 tisoč obiskovalcev, ki so se pripeljali z več tisoč osebnimi avtomobili, okoli 1200 vozili za prevoz potnikov ter okoli 200 avtodomi. Največ dela je bilo včeraj, skupno pa smo obravnavali 15 kršitev javnega reda, pridržali smo štiri kršitelje in obravnavali dve tatvini. Pomagali smo še trem osebam, ki so se izgubile, zdravniški službi pa smo predali sedem onemoglih oseb. V dveh primerih smo o sumih kršitev obvestili pristojno službo finančne uprave,« je o dogajanju poročal tiskovni predstavnik gorenjske policijske uprave Bojan Kos.

Večjih kršitev, s katerimi bi bil huje kršen javni red ali pa bi bile huje kršene pravice ljudi, ni bilo, za kar se lahko zahvalimo tudi dobremu načrtovanju in zavzetosti policistov, je dodal. No, so pa vseeno za volanom ujeli dve pijani voznici: »Na avtocesti proti Ljubljani smo popoldne iz prometa izločili eno voznico z 1,12 mg/l, v Kranjski Gori pa voznico z 0,37 mg/l in brez veljavnega vozniškega dovoljenja,« pravi Kos, ki je z zagotavljanjem varnosti na dogodku zadovoljen.

Policijska statistika v številkah

ParametriČetrtekPetekSobota NedeljaSkupaj
Kršitve javnega reda1212-15
Pridržane osebe112-4
Tatvine--2-2
Izgubljene osebe2-1-3
Kršitve v pristojnosti FURS-2--2
Onemogle osebe/predaja zdravstvu--617

 

Deli s prijatelji