VOZNIKI

Pili in pihali, kar mrgolelo jih je

Objavljeno 04. april 2017 19.00 | Posodobljeno 04. april 2017 19.00 | Piše: Mo. S.

Na dolenjskih in posavskih cestah več pijanih voznikov.

Alkotest je vozniku pokazal veliko preveč (fotografija je simbolična).

SEMIČ – Med nadzorom prometa v Semiču so črnomaljski policisti v petek zvečer ustavili voznika osebnega avtomobila volkswagen polo. Voznik (42), ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil pod vplivom alkohola. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V noči na 1. april so policisti v Brežicah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 38-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Krški policisti so v noči na nedeljo pri Drnovem odredili preizkus alkoholiziranosti 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 0,75 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti pa so v noči na nedeljo odredili preizkus tudi 41-letnemu vozniku, ki so ga ustavili v Krškem. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

V Brežicah so v nedeljo zvečer odredili preizkus alkoholiziranosti 61-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Napihal je 0,74, zato so ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Deli s prijatelji