NEVARNO

Pijani sedli za volan, a so jih ustavili policisti

Objavljeno 20. april 2017 15.00 | Posodobljeno 20. april 2017 15.09 | Piše: P. Pa.

Vsem so prepovedali nadaljnjo vožnjo, enega pa so pridržali.

Goršek jo je odnesel brez kazni, Seferovića pa pred njo niso rešile niti grožnje.

NOVO MESTO – Policisti PU Novo mesto so konec tedna obravnavali kar nekaj kršiteljev, ki so bili pod vplivom alkohola.

Med nadzorom prometa v Straži pri Raki so krški policisti v petek popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj (64) je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligrama alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in napisali obdolžilni predlog.

Sevniški policisti so bili v soboto obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi iz smeri Radeč proti Sevnici vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so 46-letno kršiteljico izsledili, ustavili in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 0,98 miligrama alkohola. Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijanega voznika pa so ujeli tudi v ponedeljek, ko so med nadzorom prometa na Šmarješki cesti v Novem mestu v noči na ponedeljek zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 48-letnemu vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 1,0 miligram alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in podali obdolžilni predlog.

Deli s prijatelji