PU NOVA GORICA

Pijana za volan

Objavljeno 12. april 2017 01.00 | Posodobljeno 12. april 2017 01.00 | Piše: S. U.

Iz prometa izločili dva voznika osebnih vozil, ki sta vozila pod vplivom alkohola.

Primorca sta se odločila sesti za volan, čeprav sta pregloboko pogledala v kozarec.

NOVA GORICA - V nedeljo, 9. aprila 2017 popoldne, so policisti v naselju Vrtovin (Občina Ajdovščina) ustavili 63–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti PP Ajdovščina so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Istega dne so policisti v nočnem času, so policisti PP Idrija na cesti Idrija – Spodnja Idrija ustavili 35–letnega voznika osebnega vozila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je omenjeni voznik vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 0,76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).

Navedenemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Deli s prijatelji