PO TRČENJU

Pijana voznika pobegnila pred policijo

Objavljeno 20. april 2017 16.00 | Posodobljeno 20. april 2017 16.00 | Piše: A. L.

Oba sta imela v organizmu več kot 0,80 miligrama alkohola.

Pešci so pogosto udeleženi v prometnih nesrečah, zato jim policisti svetujejo, naj nosijo svetla oblačila, odsevne trakove ter kresničke.

ČRNOMELJ, VELIKA VAS – Policiste je 15. aprila dopoldne oškodovanec obvestil, da mu je v Črnomlju voznik osebnega avtomobila izsilil prednost, trčil v njegovo vozilo in pobegnil s kraja.

Na podlagi opisa so 40-letnega voznika izsledili, ko je na parkirnem prostoru spal v vozilu. Ugotovili so, da je povzročil še eno prometno nesrečo, ko je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča izgubil nadzor nad vozilom in trčil v betonsko ograjo.

Povzročitelja nesreč, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligrama alkohola, bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja predrzne vožnje v cestnem prometu.

Dan kasneje pa je zvečer v Veliki vasi pri Krškem 41-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotnosmerno vozišče v trenutku, ko je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal drug voznik. Ta je, da se je izognil trčenju, zapeljal s ceste in poškodoval vozilo.

Povzročitelj je še pred prihodom policistov kraj zapustil, vendar so ga kmalu izsledili. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,83 miligrama alkohola.

Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so sporočili iz PU Novo mesto.

Deli s prijatelji