TRAGIČNO

Petra in Klemna mrtva potegnili iz Drave

Objavljeno 27. november 2015 21.10 | Posodobljeno 27. november 2015 21.10 | Piše: T. Pa.

Pred enim letom so v Dravi našli pogrešanega Klemna Lenka, danes pa Petra Aplinca.

Klemen Lenko na levi in Peter Aplinc na desni.

MARIBOR – Kot smo poročali,image je Maribor včeraj pretreslo izginotje 21-letnega študenta Petra Aplinca iz Lampreč. Petra so nazadnje videli v noči na četrtek okoli dveh zjutraj pred gostinskim lokalom Trust v Mariboru, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Po Petrovem izginotju se je policiji oglasila ženska, do katere je v četrtek okoli 6. ure na Studenški brvi v Mariboru pristopil moški, ki je trdil, da je v Dravi zagledal truplo.image Policisti so takoj začeli pregledovati oba bregova reke Drave, od Koblarjevega zaliva do jeza v Melju. Okoli 13. ure so sporočili, da so v Dravi našli truplo.

Manj kot uro za tem so se vsi upi, da je bila Petrova usoda srečnejša od Klemnove, razblinili: iz PU Maribor so potrdili, da je preminuli res Peter Aplinc.

Podobna zgodba

Pred letom dni, točneje 4. decembra 2014, se je podobno začela zgodba o izginotjuimage 20-letnega Klemna Lenka, ki so ga okoli pol enih zjutraj videli v okrepčevalnici, prav tako v bližini Trusta. Študent drugega letnika mariborske fakultete za strojništvo je tisti četrtek popoldne preživel na zabavi s prijatelji, zvečer pa se je z desnega brega reke Drave čez Koroški most odpravil proti Štuku, ki je med mariborskimi študenti priljubljena zabaviščna točka. V bližini lokala Trust so se ustavili pri prodajalcu kebaba, kjer so Klemnovi prijatelji odšli, on pa je ostal s tremi moškimi pred kioskom, domnevno zato, da bi se odpravili v Štuk.

Po lažnih informacijah, da je Klemen iskal stanovanje v Izoli,image in napovedi vedeževalke,image naj ga iščejo na snegu, so mesec dni po izginotju njegovo truplo našli v Dravi.

Več preberite v jutrišnji tiskani ediciji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji