NAPAD NA OTROKA

Pes napadel 5-letnika, lastnica psa pa je trdila, da je padel

Objavljeno 11. april 2017 11.27 | Posodobljeno 11. april 2017 11.31 | Piše: Tomica Šuljić

V Ljubljani iščejo lastnico psa, ki sliši na ime Kimi, ker je napadel otroka.

Fotografija dečkove glave po napadu je krožila z apelom za iskanje lastnice psa. Foto Facebok

LJUBLJANA – Na družabnem omrežju facebook se je v nedeljo zvečer začela deliti objava uporabnice Slavice iz Ljubljane, s katero se iščeta lastnika psa, ki je v nedeljo dopoldne napadel petletnika na priljubljenem ljubljanskem sprehajališču Golovcu (kjer poteka Pot spominov in tovarištva) na Rudniku. Slavica je incident – ki se je pripetil blizu najvišjega vrha Mazovnik (450 metrov nadmorske višine) – opisovala v imenu mame otroka, Sanje. S slednjo smo se pogovarjali dan po napadu.

Otrok padel, pes napadel

Sanja je bila s petletnim sinom ter s še nekaj odraslimi in tremi osemletniki na nedeljskem sprehodu. »Fant je bil nekaj korakov pred menoj, in ravno ko sem mu rekla, naj počaka, mu je spodrsnilo in je padel,« nam je povedala, ko smo jo v ponedeljkovem popoldnevu zmotili v bolnišnici pri sinu, ki je okreval – a ne od padca, temveč od pasjega napada.

Ko se je deček pobiral, je »od nikoder nanj skočil pes, ki ni bil na povodcu, in ga podrl na tla«, opisuje Sanja. Napad se je končal z dvema ugrizoma v glavo, za navzoče – dogodek naj bi videli tudi mimovozeči kolesarji – pa je bilo šokantno nadaljevanje, ko sta se pojavila lastnica psa in njen spremljevalec. »Ženska je nesramno trdila, da otrok krvavi, ker se je ob padcu udaril v korenine. Ni hotela pomagati, prav tako ni želela dati nobenega podatka, zato nismo vedeli, ali je pes cepljen proti steklini,« navaja Sanja. Mama je med pogovorom z njo opazila, da je njen spremljevalec počasi pripel psa, lastnica pa je zatem zagrabila povodec in zapustila prizorišče. »Morala sem poskrbeti za histerično jokajočega in krvavečega petletnika in nisem utegnila niti fotografirati lastnice psa, kaj šele da bi jo zadržala,« navaja mama. Otroka so morali oskrbeti na urgenci, saj je dobil dva ugriza v glavo.

Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi na ljubljanski policijski upravi, je potrdila, da so bili o dogodku obveščeni nekaj po 11. uri v nedeljo: »Po zbranih obvestilih je znano, da je na gozdni poti na Golovcu neznani izpuščeni pes ugriznil otroka, ta je dobil lahke telesne poškodbe.« Dodaja, da policisti še zbirajo obvestila, predvsem ugotavljajo identiteto lastnika psa. »Zoper lastnika bomo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali,« napoveduje Pučkova.

Iskanje po facebooku

Opis lastnice in psa je podala Slavica: »Lastnica je stara od 50 do 60 let, skodranih blond las, spetih v čop, dolžine nekje do ramen, dioptrijska očala, oblečena v športni komplet črno-vijolične barve, visoka okoli 165 cm ter srednje postave.« Po Sanjinem spominu je gospa govorila z ljubljanskim naglasom. Njenega spremljevalca ocenjujejo na podobna leta, nima las, ima pa kozjo bradico. Psa je nekdo od njiju poklical po imenu: »Pes je bil srednje velik, z gosto dolgo dlako rumeno oranžne barve. Mogoče, ne zagotovo, mu je ime Kimi.« Če bi kdor koli poznal lastnico takšnega psa, prosijo, naj sporoči podatke kar »na policijsko postajo Vič, kamor je mama prijavila dogodek«. Prav tako pozivajo, naj se oglasijo priče dogodka – kolesarji, ki so takrat peljali mimo. Po objavi Sanjine prijateljice Slavice in po 450 delitvah v 18 urah se je našla prva priča, ki se spomni, da je prav pred dogodkom po Golovcu tekal gospod z izpuščenim psom.

Deli s prijatelji