PREISKAVA

Perutnina Ptuj: osumljeni v pridržanju, pred njimi je dolga noč

Objavljeno 03. december 2015 00.00 | Posodobljeno 03. december 2015 00.00 | Piše: STA, T. L.

Kdaj bo pridržanje odpravljeno, še ni jasno, se bo pa verjetno zavleklo pozno v noč.

Policija na sedežu Perutnine Ptuj.

LJUBLJANA, PTUJ – Nacionalni preiskovalni urad (NPU) še vedno išče dokaze za utemeljitev suma zlorabe položaja pri dokapitalizaciji Perutnine Ptuj. Ena hišna preiskava še poteka, prav tako so še vedno v pridržanju štiri osebe, je pojasnil tiskovni predstavnik Generalne policijske uprave (GPU) Drago Menegalija.

Kot je pojasnil Menegalija, informacij o tem, kdaj bo pridržanje odpravljeno, nima, se bo pa verjetno vse zavleklo pozno v noč. Po neuradnih informacijah naj bi bili pridržani štirje člani uprave Perutnine Ptuj – predsednik uprave Roman Glaser, Nada Krajnc, Tone Čeh in Milan Čuš.

Pro Perutnini Ptuj so danes potrdili, da so pri njih potekale hišne preiskave, poudarili pa so, da so bile odločitve, ki bi lahko tudi bile predmet preiskave, pravno preizkušene in verificirane na vseh organih odločanja, zato pričakujejo, da se bodo preiskovalna dejanja čim prej končala.

Preiskovalci so danes obiskali tudi Slovensko industrija jekla (SIJ), ki je dokapitalizirala Perutnino, vendar so tam poudarili, da v preiskavi njihovi zaposleni niso osumljenci.

Deli s prijatelji