KRUTA NESREČA

Oživljali so ga: moški padel z voza, druga vprega ga je povozila

Objavljeno 14. november 2015 10.03 | Posodobljeno 14. november 2015 10.03 | Piše: A. L.

Voznik druge vprege je pred vožnjo užival alkohol.

Fotografija je simbolična.

ROŽNA DOLINA – V petek ob 17.37 je v bližini Rožne Doline, občina Nova Gorica, konjska vprega povozila osebo. Pomoč pri oživljanju so ji nudili reševalci Zdravstvenega doma Nova Gorica in gasilci JZGRD Nova Gorica, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Na PU Nova Gorica so potrdili, da se je zgodila nesreča, v kateri je konjska vprega povozila moškega. Pojasnili so, da sta konjski vpregi vozili s Pristave proti Rožni Dolini. Prav v zadnji sta konja prve vprege podivjala. Voz so ustavili, pri tem pa je z njega padel zavirač, letnik 1956, ki se je vozil na zadnjem delu voza. Za njim je pripeljala druga vprega, ki je kljub zaviranju konj in izogibanju v levo padlega zavirača povozila. Nemudoma so ga začeli oživljati in ga nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Njegovo stanje naj bi bilo kritično.

Prvi voz je vozil moški, letnik 1994, doma iz vasi iz okolice Nove Gorice, drugo vprego pa je vodil moški, rojen 1963. Oba sta morala opraviti tudi test alkoholiziranosti. Ta je za mlajšega pokazal 0,0 alkohola, za drugega pa 0,23.

Deli s prijatelji