NA INTERVENCIJI

Obtičali v koloni: Ni jih še dovolj, ki bi imeli sočutje in razumevanje

Objavljeno 01. december 2017 11.25 | Posodobljeno 01. december 2017 11.25 | Piše: P. Pa.

Reševalci in policisti so se s težavo prebijali do vozil udeleženih v nesreči.

LJUBLJANA – Kljub nenehnemu opozarjanju, kako naj se vozniki razvrstijo, ko na avtocesti pride do prometne nesreče, da bodo intervencijska vozila lahko čim prej prispela do poškodovancev, se na slovenskih avtocestah še vedno dogaja, da se vozniki ne znajo pravilno razvrstiti.

Na strani Ustvarimo reševalni pas na avtocestah na facebooku so objavili fotografije, ki so nastale ob četrtkovi nesreči na primorski avtocesti. »Luka je tudi danes v službi ljudstva in nam pošilja lepe fotografije s kraja nesreče na odseku BrezovicaVrhnika, vendar dodaja, da je reševalni pas bil ustvarjen le zadnjih 500 metrov prebijanja. Kot vidimo, je prišlo do nesreče, kjer je moralo posredovati več intervencijskih služb, da bi preprečili najhujše, da bi čim prej zagotovili varno pot naprej, vsem, ki ste ostali v zastoju. Žal nas očitno še ni dovolj, ki bi imeli sočutje in razumevanje, znamo pa hitro kritizirati, kako pomoč ni bila pravočasno, pa da ta in druga služba ni opravila svojega dela pravočasno itd. Počistimo najprej pred svojim pragom, poškodovanim pa želimo čimprejšnje okrevanje,« so zapisali ob fotografijah.

Na primorski avtocesti sta se včeraj na tem območju zgodili dve prometni nesreči, v kateri sta bili udeleženi tovorno in osebno vozilo. Prva nesreča se je zgodila okoli 14. ure med priključkom Brezovica in cestninsko postajo Log. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in očistili razlite motorne tekočine. Poškodovana je bila tudi ena oseba, ki so jo oskrbeli in prepeljali v ljubljanski UKC.

Druga nesreča se je zgodila okoli 15.30 med Logatcem in Vrhniko. Tudi v tej nesreči sta bili udeleženi tovorno in osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana. V tej nesreči ni bilo poškodovanih. 

Deli s prijatelji