BALKANSKI BOJEVNIK

Obramba vztraja: Tosić v preprodajo drog ni bil vpleten

Objavljeno 25. avgust 2011 14.38 | Posodobljeno 25. avgust 2011 14.38 | Piše: T. L./STA

Pravijo, da so navodila za preprodajo kokaina v Italiji prihajala iz Srbije, ne pa iz Slovenije

V četrtek so zaslišali še nekatere bojevnike, kajpak so vsi zanikali vpletenost v hudodelsko združbo.

LJUBLJANA – Po danes prebranih listinah italijanskih varnostnih in pravosodnih organov v nadaljevanju sojenja v zadevi Balkanski bojevnik obramba opozarja na »nepodprto domnevanje slovenskega tožilstva«, da je Dragan Tošić vodil slovenski del mednarodnega narkokartela.

Nedić se pojavlja v italijanskih in slovenskih listinah

Predsednik senata Gorazd Fabjančič je danes povzel italijanske predloge in odredbe za izvajanje prikritih preiskovalnih ukrepov zoper združbo, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo kokaina. Zagovornik prvoobtoženega Dragana Tošića, odvetnik Marko Bošnjak, je ob tem opozoril, da je iz listin razvidno, da je kot glavna figura domnevne hudodelske združbe v Italiji izpostavljen Boško Nedić, ki je znan tudi iz slovenskih listin.

Nedić je nato po Bošnjakovih besedah pobegnil v Srbijo ali Črno goro, od koder naj bi deloval naprej in bil v stiku z drugimi domnevnimi člani hudodelske združbe »očitno srbske narodnosti«. Kot je ob tem opozoril Bošnjak, slovensko tožilstvo zatrjuje, da je Tošić, ki naj bi bil vodja slovenska dela narkokartela, nadzoroval tudi italijanski del preprodajalskega trga, že leta 2008 naj bi namreč Nediću dajal navodila.

Tošić Nediću ni dajal navodil

Bošnjak je pojasnil, da so že na preteklih obravnavah opozarjali, da Tošić Nediću ni dajal navodil in da sploh nista bila v stiku. Ob tem pa je Bošnjak izpostavil, da tudi danes povzete italijanske listine niso potrdile stika Nedića s Tošićem. Po njegovih domnevah so navodila za preprodajo kokaina v Italiji prihajala iz Srbije, ne pa iz Slovenije. Drugi Tošićev zagovornik, Luka Zajc, je dodal, da italijanski organi na podlagi prikritih preiskovalnih ukrepov v zvezi s Tošićem niso izvedeli nič.

Sojenje domnevnemu slovenskemu delu narkokartela t. i. kralja kokaina Darka Šarića se je začelo 10. maja. Na zatožno klop so poleg Tošića sedli še brata Mirzet in Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Dragan Beljkaš, Anes Selman, Peter Khermayer, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Robert Šabič, Jakob Remškar, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić.
Deli s prijatelji