MALOMARNOST

Notranji nadzor zaradi smrti moža, ki so ga poslali iz zdravstvenega doma

Objavljeno 07. julij 2011 14.06 | Posodobljeno 07. julij 2011 15.06 | Piše: G. P., P. P.

Zdravnica je poškodovanega, kot kaže, prehitro odpravila

Zdravnica je F. Z. po oskrbi rane poslala domov; fotografija je simbolična
ŽERJAV – Svojci v ponedeljek zvečer umrlega F. Z. (66) iz Žerjava so pretreseni. Po navidez manjši poškodbi pri delu je umrl.

Zdravnica posvetila v rano na vratu, jo zašila in ga poslala domov


Nesrečnik je v ponedeljek popoldne skupaj s sorodnikom iz lesenega debla izdeloval korito. Mlajši je s kladivom udarjal po kovinski zagozdi, od katere se je odlomil drobec in F.Z. ranil v vrat. Zaradi krvavitve so ga odpeljali v zdravstveni dom na Ravne na Koroškem. Tam ga je pregledala in oskrbela zdravnica. Posvetila je v rano, jo očistila in zašila ter ga poslala v domačo oskrbo. Zvečer naj bi se doma zgrudil in umrl.

Družina je v šoku. Prepričani so, da je njihov oče umrl zaradi malomarnosti. Menijo namreč, da bi ga zdravnica morala poslati na slikanje v slovenjgraško bolnišnico, vendar tega ni storila.

Na PU Celje so nam sicer povedali, da bodo z obdukcijo ugotovili vzrok smrti umrlega, njegovi svojci pa pravijo, da ga bodo pokopali že jutri, v petek, 8. julija.

Zdravstveni dom je odredil notranji nadzor

Iz zdravstvenega doma Ravne na Koroškem so nam v imenu direktorja Stanislava Pušnika poslali sporočilo, da so zaradi omenjenega primera odredili obdukcijo in notranji nadzor. O njunih rezultatih bodo obvestili javnost.

Deli s prijatelji