DIVJE

Norel po koprskih cestah, trčil tudi v policijski avto

Objavljeno 05. februar 2013 13.52 | Posodobljeno 05. februar 2013 13.54 | Piše: Mo. S.

Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola.

V nesreči so se poškodovali trije ljudje (fotografija je simbolična)

KOPER – V torek zvečer je policiste poklical občan in povedal, da je v Kopru močno vinjen voznik z osebnim avtomobilom na makadamskem parkirišču trčil v več vozil. Na cesti so ga opazili tudi policisti, ko je vozil, obračal, močno vijugal in ogrožal preostale udeležence v prometu. Ob tem je trčil v policijski avtomobil, nato pa so ga obvladali.

Norenje po koprskih cestah

Ugotovili so, da je vozil osebni avtomobil volkswagen polo. Na parkirišču pri Zelenem parku je oplazil več parkiranih vozil, nato pa nadaljeval vožnjo v krožišče pri tržnici ter v krožišče na Piranski cesti. Policista sta ga z vključeno modro lučjo in s kratkim zvočnim signalom poskušala zaustaviti, vendar ni upošteval znakov in je nadaljeval pot proti Semedeli. Zapeljal je nazaj na Piransko cesto in peljal proti Kopru, medtem pa vijugal in vozil po levem in desnem prometnem pasu.

Policista sta ga z vključeno modro lučjo in s kratkim zvočnim signalom ponovno poskušala ustaviti, vendar se za njune znake ni zmenil. Pripeljal je do krožišča pri tržnici, nato pa obrnil na Piransko cesto, na cesti sunkovito zavrl in ustavil vozilo na desnem prometnem pasu. Policist je s službenim vozilom, da bi preprečil trčenje, zavil v levo in ustavil vozilo nekoliko naprej. Kršitelj je ponovno speljal, zavil levo in s prednjim levim delom svojega vozila trčil v zadnji desni del policijskega avtomobila, nato pa nadaljeval vožnjo in se ustavil pred krožiščem na Piranski cesti.

Brez dovoljenja in podprt z alkoholom

Policisti so šli za njim in ga identificirali. Koprčan (50) nima veljavnega vozniškega dovoljenja (od leta 2006), osebni avtomobil so mu zasegli, alkotest pa je pokazal 1,53 mg/l alkohola. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Deli s prijatelji