GROZLJIVKA NA CESTI

»To ni bila prometna nesreča, temveč naklepno dejanje«

Objavljeno 04. julij 2015 17.55 | Posodobljeno 06. julij 2015 10.11 | Piše: Mo. S., B. K.

Predsednik enega od policijskih sindikatov pravi, da je tisti, ki je nesrečo povzročil, pred tem grozil, da bo naredil masaker.

LJUBLJANA – »To ni bila prometna nesreča, ampak namerno čelno trčenje v policista,« je jasen Zoran Petrovič, predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS).

Povedal nam je, da je očitno, da na Ižanski cesti v Ljubljani, kjer se je zgodila huda prometna nesrečaimage, ni šlo za običajno nesrečo. Kot pravi, je tisti, ki je nesrečo povzročil, pred tem grozil, da bo naredil masaker. Policija je danes prejela klic, ko sta se dva odpravila na intervencijo, pa se je moški namerno zaletel vanju. Petrovič je prepričan, da ni šlo za nesrečo, temveč naklepno dejanje.

V sindikatu so ogorčeni in pretreseni nad brutalnostjo, saj ni minilo niti eno leto od hudega napada na policista, nam je še povedal.

Uradno: bilo je namerno

Medtem pa so policisti sporočili dodatne informacije: »Policista iz PP Ljubljana Vič sta bila na nujni vožnji zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru na Igu. Po Ižanski cesti je v trenutku, ko sta bila policista na nujni vožnji, nasproti pripeljal voznik osebnega avtomobila, nato pa, kot kažejo zbrane ugotovitve, namerno zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v službeno vozilo policistov,« pravijo.

Voznik osebnega avtomobila naj bi predhodno lažno najavil intervencijo na Igu in približno 300 metrov pred krajem nesreče ustavil svoje vozilo opel astra ter čakal policiste. »Ko je slišal sirene, se je usedel v vozilo, speljal in pospeševal proti Ljubljani. Neposredno pred nasproti vozečim policijskim vozilom je voznik brez zaviranja zapeljal na levo stran vozišča in trčil s sprednjim levim delom svojega vozila v prednji levi del policijskega vozila škoda octavia kombi.«

Po sunkovitem trčenju je službeno vozilo policije obstalo na strehi na travniku, vozilo povzročitelja pa na cesti. Policist, ki je vozil, je umrl na kraju nesreče, drugi policist pa je lažje poškodovan. Povzročitelj je hudo poškodovan, oba pa se zdravita v UKC Ljubljana.

Umor in poskus umora

»Na kraju so najprej prevzeli ogled policisti Postaje prometne policije Ljubljana, po potrditvi namernega trčenja pa ljubljanski kriminalisti. Na kraju so bili tudi preiskovalna sodnica, državni tožilec in izvedenec prometne stroke. Ogled kraja kaznivih dejanj umora policista in poskusa umora policista še poteka. Policistom in svojcem je zagotovljena psihosocialna pomoč. V celoten postopek so se vključile pristojne službe iz Policijske uprave Ljubljana in Generalne policijske uprave,« so še sporočili policisti.

Več informacij bodo podali ob 18. uri.

Deli s prijatelji