ILEGALNO V SLOVENIJO

Ni bila le pločevina, ampak osem tujcev

Objavljeno 04. december 2017 22.00 | Posodobljeno 04. december 2017 22.00 | Piše: S. U.

Mejne zadeve in tujci.

Fotografija je simbolična.

NOVO MESTO – Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova je 1. decembra popoldne pripeljal tovorni vlak iz Srbije, ki je v Italijo prevažal pločevino. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vlaka. Na podvozju vlaka so našli skritih osem tujcev, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Štiri državljane Libije, tri državljane Alžirije in državljana Egipta so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti postaje mejne policije Obrežje so 2. decembra pri opravljanju mejne kontrole v tovornem vozilu bolgarskih registrskih številk našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Novi vasi pri Mokricah izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana, dva državljana Pakistana in dva državljana Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Deli s prijatelji