NESREČNO

Nesreča pri gimnaziji: voznik, ki je zbil dekleti, je bil pijan

Objavljeno 07. december 2017 11.54 | Posodobljeno 07. december 2017 11.54 | Piše: P. Pa.

Zgodilo se je pri škofijski gimnaziji v Vipavi. Ena mladoletnica je huje poškodovana, druga pa lažje.

VIPAVA – V sredo ob 19.03 se je v Vipavi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili huje poškodovani mladoletni peški. Ko sta pravilno prečkali prehod, je vanju trčil 42-letni voznik. Ena je bila poškodovana huje, druga pa lažje, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Ugotovljeno je bilo, da je 42-letni voznik vozil osebni avtomobil po cesti iz Podnanosa proti Ajdovščini. Ko je pripeljal v neposredno bližino tamkajšnje srednješolske ustanove (škofijske gimnazije), kjer je vrisan prehod za pešce in označen s prometno signalizacijo, sta z njegove leve strani pravilno prečkali vozišče mladoletni peški. Voznik jima ni omogočil varnega prehoda, ko sta bili že na prehodu za pešce.

S prednjim delom vozila je trčil v mladoletni osebi, ki sta nato padli na vozišče in pri tem utrpeli poškodbe.

Na kraju so jima zdravniško oskrbo nudili reševalci nujne medicinske pomoči ZD Ajdovščina in ZD Nova Gorica ter ju nato z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina.

Prometni policisti so v nadaljevanju postopka 42-letnemu povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,68 miligrama v litru izdihanega zraka. Ugotovili so tudi, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policija je o tem obvestila pristojne pravosodne organe.

Novogoriški prometni policisti bodo povzročitelja kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah nesreče.

Deli s prijatelji