PREVIDNO

Nedelja v znamenju številnih poškodb pohodnikov

Objavljeno 11. avgust 2014 17.31 | Posodobljeno 11. avgust 2014 17.33 | Piše: Ma. F.

Ob 13.04 je morala dežurna ekipa GRS posredovati na lovski poti z Jezerskega proti Ledinam, kjer je v globel zdrsnila planinka in se poškodovala.

Fotografija je simbolična

VELENJE, TRŽIČ, JEZERSKO – Minulo nedeljo so imeli gorski reševalci polne roke dela zaradi poškodb pohodnikov. Ob 12.28 si morali posredovati na poti od stare šole na Paškem Kozjaku proti Basališču (občina Velenje), kjer si je pohodnik poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Celje so ga oskrbeli in prenesli do njegovega osebnega vozila. Zdravniško pomoč si je poiskal sam.

Ob 13.04 je morala dežurna ekipa GRS posredovati na lovski poti z Jezerskega proti Ledinam, kjer je v globel zdrsnila planinka in se poškodovala. S policijskim helikopterjem so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Nesreča ni počivala niti na območju Tržiča, kjer si je okoli 15. ure občanka na gozdni poti pri Jelendolu zlomila nogo. Poškodovanko so oskrbeli gorski reševalci iz Tržiča in jo prenesli do terenskega vozila, nato pa odpeljali v ZD Tržič.

Tudi v Bohinju se je pripetila nezgoda. Ob 16.48 si je namreč na Komni tuja planinka poškodovala gleženj in ni mogla nadaljevati poti. Posredovala je dežurna ekipa, poškodovanka pa je bila s helikopterjem prepeljana v bolnišnico na Jesenice.

Že v jutranjih urah, nekaj minut pred 8. uro, je na južnem pobočju Triglava pri Doliču planinca obšla slabost in ni mogel sestopiti. Posredovali so reševalci GRS Bovec in helikopter slovenske policije, ki so planinca oskrbeli in ga prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Pod Otliškim oknom (občina Ajdovščina) pa je ob 17.20 plezalcu zdrsnilo pri plezanju. Poškodovanega so ga oskrbeli in s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Deli s prijatelji