NE NASEDAJTE

Ne boste verjeli, kako četverica »nateguje« Gorenjce

Objavljeno 23. marec 2017 16.46 | Posodobljeno 23. marec 2017 16.46 | Piše: Mo. S.

Ponudijo se, da za ugodno ceno zamenjajo žlebove. A temu sledi pravi šok ...

Fotografija je simbolična.

STRAŽIŠČE PRI KRANJU – Bralka Katja nas je obvestila o nenavadnem dogajanju v Stražišču pri Kranju. »Tam se z rumenim kombijem mariborskih oznak vozi skupina štirih moških in ponuja menjavo žlebov za 120 evrov – brez ponudbe, predračuna,« nam je zaupala.

Možakarji delo sicer opravijo takoj, za lastnika pa kaj kmalu sledi pravi šok: »Ko delo končajo, povedo, da zaračunajo 120 evrov na meter žleba in tako zahtevajo 15-kratno vsoto!« Bralka pravi tudi, da se četverica preprosto postavi okoli lastnika in od njega zahteva denar, računa pa mu ne ponudi. »Prosim, delite objavo, da ne opeharijo še koga,« nam je sporočila.

Policija je bila obveščena o enem primeru

O nenavadni praksi, ki naj bi se po gorenjskih koncih dogajala že kakšna dva meseca, so obvestili tudi policijo. Tudi mi smo se obrnili na njih za odgovore. Tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Bojan Kos nam je dogodek potrdil: »Kranjski policisti so včeraj popoldne obravnavali prijavo domačina, ki je nepoznanemu podjetju, ki so ga zastopale štiri osebe, dopustil menjavo dotrajanih žlebov po določeni ceni, ki pa naj bi bila po menjavi oziroma po opravljeni storitvi znatno višja od dogovorjene. To je pri prijavitelju vzbudilo sum, da je bil ogoljufan.«

Dodal je, da bodo policisti z ugotovitvami seznanili pristojne službe, nekatere podatke pa še preverjajo. »Da bi se izognili tovrstnim sumom oškodovanj, svetujemo predhodno preveritev ponudbe naključnih prodajalcev, akviziterjev, obrtnikov in drugih neznanih oseb ter v tej zvezi rahlo zadržanost do naključnih poslov. Če pravice in obveznosti strank niso vnaprej točno določene in dogovorjene, bi lahko posameznik takojšen posel odklonil, ponudbo pa preveril in jo sprejel naknadno, čeprav je običajno ravno obratno. Ljudje velikokrat najprej sprejmejo ponudbo, ker se jim zdi vabljiva, šele kasneje pa preverijo okoliščino posla in takrat posumijo, da so bili morda ogoljufani,« svarijo policisti.

Ste tudi vi opazili kaj, na kar bi želeli opozoriti? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji