CARINA

Našli orhideje, kaviar in kokine liste

Objavljeno 29. julij 2011 22.04 | Posodobljeno 29. julij 2011 23.30 | Piše: U. P.

Iz Ukrajine poslali kaviar, v paketu iz Tajske so se skrivale orhideje

Cariniki so v paketu iz Tajske našli zaščitene orhideje

LJUBLJANA – Cariniki so ta mesec vzeli pod drobnogled nekaj poštnih pošiljk iz tretjih držav, naslovljenih na fizične osebe. V dveh iz Ukrajine so našli kaviar jesetra, v pošiljki iz Tajske 13 zaščitenih orhidej, iz Peruja pa je nekdo poslal posušene rastlinske liste, najverjetneje koke.

113 gramov kaviarja

V pošiljki iz Ukrajine so bile po tri steklene posodice s po 113 grami kaviarja, obdane s stiroporom in tesno povite z lepilnim trakom. Odgovorni so potrdili, da ikre v vseh šestih posodicah pripadajo vrstam iz družine zavarovanih jesetrov.

V kartonasti škatli, ki je prispela iz Tajske, je bilo med narezanim časopisnim papirjem v lončkih in na leseni oziroma kovinski podlagi 13 živih rastlin. Izkazalo se je, da so orhideje iz družine kukavičevk, ki so prav tako zavarovane.

Kokini listi iz Peruja

V poštni pošiljki iz Latinske Amerike so cariniki našli 400 gramov posušenih rastlinskih listov, ki so bili zaščiteni s plastično folijo in z zvarjeno aluminijasto vrečko. Cariniki so posumili, da gre za liste koke, ki so na seznamu prepovedanih drog, zato so jih predali policiji.

Deli s prijatelji