LOV

Najstnika med begom z avtom »bogato« kršila zakon

Objavljeno 22. julij 2011 13.07 | Posodobljeno 22. julij 2011 13.07 | Piše: T. L.

Avto so jima zasegli, čaka pa ju še obisk sodišča

Policisti so na Bledu ustavili pijanega voznika, ki jim je nato grozil (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Danes ponoči so policisti imeli kar nekaj dela z voznikom osebnega avtomobila hyundai accent, ki so ga zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na Dunajski cesti večkrat poskušali ustaviti z zvočnimi in s svetlobnimi signali, vendar voznik znakov ni upošteval, temveč je še naprej pospešeno vozil po ljubljanskih ulicah. No, nato je vendarle ustavil na Glinškovi ploščadi in s sopotnikom zbežal iz vozila.

Pobegla nista prišla daleč, saj so ju policisti kmalu izsledili. Izkazalo se je, da sta po ljubljanskih ulicah divjala 17- in 18-letni Ljubljančan. 

Nato so policisti začeli zbirati kršitve, ki sta si jih mladeniča privoščila: za volanom neregistriranega vozila je sedel 17-letnik brez vozniškega dovoljenja, ki je preizkus alkoholiziranosti odklonil. Med vožnjo je kršil še nekaj cestno prometnih pravil, med drugim je vozil z neprilagojeno hitrostjo, ugasnjenimi lučmi, izvajal nepravilne premike z vozilom, imel na vozilu nameščene registrske tablice drugega vozila in še kaj.

Zaradi večkratnih kršitev so mu zasegli avto. Zaradi vseh prekrškov pa bo zoper 17-letnika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V postopku pa se je znašel tudi 18-letnik, pri katerem so našli manjšo količino prepovedane konoplje.

Deli s prijatelji