SUMLJIVI

Najstnici načrtovali teroristični napad?!

Objavljeno 01. april 2017 20.28 | Posodobljeno 01. april 2017 20.28 | Piše: STA, Mo. S.

V hišnih preiskavah so našli dokaze, ki nakazujejo najhujše.

Fotografija je simbolična.

NICA – Na jugu Francije so danes aretirali dve najstnici, ki sta osumljeni, da sta načrtovali teroristični napad. Kot so sporočili pravosodni viri, so v hišnih preiskavah na njunih domovih našli dokaze, ki nakazujejo, da sta morda načrtovali napad. Dekleti, stari 14 in 15 let, je zaslišal protiteroristični tožilec. Vir blizu preiskavi je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da v tej fazi še ne vedo, kako daleč so bile priprave na napad. Dodal je, da v hišnih preiskavah niso našli orožja.

V Franciji so v zadnjem času aretirali več najstnikov, med njimi tudi nekaj deklet, zaradi suma načrtovanja napadov ali stikov s člani ali privrženci teroristične skupine Islamska država. V državi še vedno velja izredno stanje, ki so ga uvedli po seriji terorističnih napadov v zadnjih dveh letih.

Konec februarja so aretirali tri najstnice, ker so sodelovale v šifrirani spletni klepetalnici, ki jo je francoski džihadist Rachid Kassim uporabil za pozive k napadom v Franciji. Tožilstvo je proti njim vložilo obtožnico.

Deli s prijatelji