ODKORAKAL NA PROSTOST

Najprej 6 let zapora, potem oproščen

Objavljeno 03. december 2017 21.53 | Posodobljeno 03. december 2017 21.54 | Piše: Aleksander Brudar

Mervan Šljivar oproščen očitkov o poskusu uboja Fadila Ferhatovića. Zdaj je spet v priporu, zaradi obtožbe glede umora Nedžada Kličića.

Mervan Šljivar kljub oprostilki še ne gre na prostost. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Tako kot smo napovedali, se je tudi zgodilo. Mervan Šljivar je bil včeraj na ljubljanskem okrožnem sodišču v ponovljenem sojenju oproščen poskusa uboja Fadila Ferhatovića 23. januarja lani okrog 22.50 na parkirišču pred gostinskim lokalom na Poti na Fužine. Da je takrat poskušal ubijati, po besedah predsednice petčlanskega sodnega senata Deja Kozjek, sodišče ni povsem prepričano.

6 let zapora je Mervan Šljivar dobil na prvem, razveljavljenem sojenju.

Kot prvo je tja prišel sam, in sicer da bi se s Ferhatovićem pogovoril o sporu med njegovim nečakom in Šljivarjem. Tam pa ga je v zasedi čakalo več moških – kar se da videti iz posnetkov videonadzornih kamer –, ki so bili povezani s Ferhatovićem in so začeli »tolči« po njem. Pred udarci si je z rokami tako tudi zakrival glavo. Sodišče o tem, da je Šljivar tja prišel s pištolo, ni dvomilo. »To je vaš sedmi organ, brez katerega ne hodite naokrog, in streljanje je prišlo iz vaše pištole,« je dejala sodnica, pri čemer je dodala, da tožilstvu ni sledila v tem, da je tja prišel že z naperjeno pištolo. »Ko ste se vi premikali, so vas že napadli,« je povedala in nadaljevala, da četudi bi on takrat, ko so po njem padali udarci, ustrelil Ferhatovića, bi to storil v samoobrambi. Sodišče tega, kdaj je padel prvi strel oziroma časovnega poteka dveh strelov, ki sta si sledila v nekaj sekundah, ni moglo ugotoviti. »Ko je Ferhatović padel, so vas tepli, potem pa ste zbežali,« je še dejala sodnica.

Glede na oprostilno sodbo mu je sodišče pripor odpravilo, a to še ne pomeni, da je lahko odkorakal na prostost. Zaradi obtožbe glede umora Nedžada Kličića, imenovanega tudi cazinski Rambo, v Bosni in Hercegovini je zoper njega že odrejen nov pripor. 


 

 

Deli s prijatelji