GASILCI

Na varno pomagali tudi kužkoma

Objavljeno 11. december 2017 19.00 | Posodobljeno 11. december 2017 19.00 | Piše: Milan Glavonjić

Njuna lastnica hudo ranjena.

Božo Kozič in Blaž Mohar. Foto: Milan Glavonjić

RIBNICA – Kot vihar so se na klic o prometni nesreči na državni cesti med Turjakom in Smrjenami nad Pijavo Gorico pred dnevi odzvali člani Gasilske enote Ribnica. Posadka s 16 možmi je v rekordnem času pridrvela na kraj nesreče, sledili so jim kolegi iz Gasilske brigade Ljubljana, reševalci in policisti. »V prometni nesreči, zgodila se je v prometni konici, ko je cesta med Škofljico in Kočevjem še posebno obremenjena, so bila udeležena tri vozila, eno je obstalo pod cesto, voznica v njem se je hudo ranila in bila ukleščena v zmečkani pločevini,« je dejal Jernej Podobnik, poveljnik PGD Ribnica.

Ko so ju gasilci odstranili na varno, sta valižanska ovčarja sramežljivo mahala z repom.

Po prihodu in ko so čakali na reševalno vozilo, so Ribničani naredili triažo ponesrečencev in začeli delo. Najprej so s tehničnim posegom iz avtomobila izvlekli najhuje ranjeno udeleženko, katere vozilo je obstalo na kolesih v jarku, drugi dve pa na cesti. Potniki so se iz njih z lažjimi ranami rešili sami, reševalci so vse odpeljali v ljubljanski klinični center.

Posebnost intervencije sta bila psa, valižanska ovčarja, ki sta prestrašena ostala v poškodovanem avtomobilu ob ukleščeni lastnici. Pokanje pločevine in vpitje ju je zagotovo zbegalo, njuna stiska je bila zato še večja.

16 članov Gasilske enote Ribnica je prihitelo na kraj nesreče.

Ko so ju gasilci odstranili na varno, sta sramežljivo mahala z repom, celo zalajala. »Očistili smo jima tačke in ju pobožali,« sta reševanje opisala Božo Kozič in Blaž Mohar. Kmalu sta izvedela, da je lastnica Sabina zelo navezana na psička Klaro in Uno, njen partner pa se je ribniškim gasilcem prek družabnega omrežja zahvalil za reševanje vseh treh. 


 

Deli s prijatelji