GROZNO

Na slovenski čezoceanki našli truplo kapitana, smrt je sumljiva

Objavljeno 24. april 2017 15.19 | Posodobljeno 24. april 2017 15.21 | Piše: P. Pa.

Truplo 58-letnika so našli pod reševalnim čolnom. Posadko so zaradi preiskave zadržali na Šrilanki.

KOLOMBO – Na čezocenski ladji Maribor portoroškega ladjarja Splošne plovbe so pod reševalnim čolnom ladje našli truplo 58-letnega kapitana. Našli so ga, tik preden se je ladja privezala v pristanišču Kolombo, kamor je priplula iz pristanišča v Singapurju. Kot poroča rtvslo.si, je obdukcija pokazala, da je kapitan umrl zaradi notranjih poškodb, smrt pa je nastopila v sumljivih okoliščinah. Tamkajšnje oblasti so zato posadko zadržale. Splošna plovba je tja poslala novo posadko, da je ladja lahko izplula.

Egon Bandelj, predsednik uprave Splošne plovbe, je za MMC povedal, da v podjetju tragedijo obžalujejo. Dodal je še, da se je kapitan komaj vkrcal na ladjo. Na njej naj bi bil vsega pet dni. Bandelj sicer dvomi, da je umrl nasilne smrti, sam sklepa, da je nesrečno padel in dodal, da dokler priskava ni zaključena, lahko o tem le ugiba.

Na Šrilanki v Kolombu je zaradi preiskave ostalo 19 pomorščakov, od njih sta dva Slovenca. Oblasti so vsem odvzele tudi dokumente, ugotovitve o okoliščinah smrti pa naj bi sporočili danes, a so jo zaradi odsotnosti sodnice prestavili na 28. april.

Deli s prijatelji