NEPRILAGOJENA HITROST

Na prehodu je zbila 86-letnico

Objavljeno 01. december 2017 22.30 | Posodobljeno 01. december 2017 22.30 | Piše: V. A.

Prehitri in pijani 21-letnik zletel v obcestno škarpo

Slika je simbolična.

BREŽICE – V naselju Artiče je zaradi neprilagojene hitrosti 21-letni voznik v torek ob 20.19 zapeljal s ceste in trčil v škarpo. Povzročitelj, ki je prevažal še dva potnika, je napihal 0,96 promila. Odvzeli so mu vozniško in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče podali predlog. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in pomagali policiji pri usmerjanju prometa ter razsvetljavi kraja dogodka.

Škofjeloški policisti so zvečer v Hotavljah obravnavali voznika, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča povzročil prometno nesrečo. Manevru je botroval alkohol, saj je napihal 1,08 promila. Postopek je jasen.
V naselju Sestrže je ob 18.55 voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča na bližnji travnik, tam je vozilo zagorelo. Gasilci PGD Ptuj in Majšperk so zavarovali kraj nesreče, pogasili goreče vozilo in razsvetljevali kraj dogodka.

V Ljubljani je 80-letna voznica s peugeotom okoli 17.30 vozila po Zaloški cesti od Kajuhove proti Grablovičevi. Ko je pripeljala do zaznamovanega prehoda, je trčila v 86-letno žensko, ki je v tistem trenutku pravilno prečkala Zaloško. Hudo ranjeno so odpeljali v UKC. Zoper 80-letnico sledi postopek.

Gorenjski prometni policisti so popoldne na avtocesti po prijavi obravnavali voznico, ki je med vožnjo v gostem prometu uporabljala računalniško tablico. Po avtocesti je vozila z zelo zmanjšano hitrostjo – med 70 in 80 km/h – in nezanesljivo. Svoje ji bo povedal sodnik.

Občan je ob 16.50 na Krumperški cesti v Domžalah opazil voznika osebnega vozila, ki je močno krvavel iz glave. Na pomoč so odšli gasilci CZR Domžale in oskrbeli ranjenega voznika do prihoda domžalskih reševalcev, ti so ga prepeljali v bolnišnico

V Šentilju pod Turjakom se je v prometni nesreči huje ranila 28-letna voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo treščila v 24-letnega voznika osebnega vozila.
Na avtocesti Ljubljana–Kranj, na izvozu Kranj vzhod, je ob 10.18 osebno vozilo zapeljalo z vozišča v jarek in se prevrnilo. Gasilci JZ GRS Kranj so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri prenosu ranjenca, odklopili akumulator in z avtodvigalom dvignili vozilo iz jarka ter ga postavili na vozišče.

Na ajdovski obvoznici sta ob 7.01 trčila osebno in tovorno vozilo. Povzročitelj je 42-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je pripeljal po hitri cesti iz Vipave in v križišču s prednostno cesto izsilil prednost pred 53-letno voznico osebnega avta ter s prednjim delom trčil v desni bok njenega avta. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in zavarovali kraj dogodka, žensko rešili iz vozila ter odklopili akumulatorja. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so v 24 urah zasegli 10 vozil, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so na območju Novega mesta enega voznika spravili v treznilnico. Nekaj čez polnoč so na Spodnjih Škofijah ustavili 32-letnega voznika osebnega avta, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje, napihal pa je 1,25 promila. Sledi predlog na sodišče. Idrijski policisti so v večernih urah na cesti Reka–Bukovo ustavili 37-letnega voznika, ki je bil pozitiven na hitri test za mamila. Odredili so strokovni pregled, a ga je odločno odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in podali predlog na sodišče. 

 

Deli s prijatelji