OKVARA LEŽAJA

Na Krvavcu ustavili dvosedežnico Zvoh, rešeni smučarji dobili toplo juho in čaj

Objavljeno 17. december 2017 19.57 | Posodobljeno 17. december 2017 20.05 | Piše: STA, M. U.

Nekaj po 17. uri so bili vsi smučarji na tleh.

Fotografija je simbolična.
 
KRVAVEC – Na smučišču Krvavec so, kot smo že poročali, danes nekaj čez 15. uro ustavili dvosedežnico Zvoh zaradi okvare ležaja na obračalnem kolesu. Na sedežnici je bilo po oceni direktorja smučišča Srečka Retuznika ujetih okoli 45 oseb. Po dveh urah reševanja s kar šestimi ekipami so s sedežnice uspešno rešili vse, pri tem se ni poškodoval nihče, je pojasnil.
»Ustavili smo jo zaradi varnosti, da ne bi prišlo do kakšne hujše katastrofe,« je povedal Retuznik in dodal, da so takoj po zaustavitvi naprave začeli reševati ujete. Najprej so jim pri reševanju pomagali zaposleni na smučišču – žičničarji in dežurna reševalna služba. Potem so dodatno aktivirali tudi kranjske reševalce in gasilce, na koncu so jim na pomoč priskočili še jamarji.
 
Rešeni smučarji dobili toplo juho in čaj
 
Nekaj čez 17. uro pa so bili po besedah Retuznika vsi smučarji na tleh. Povabili so jih tudi v hotel, kjer so premraženim smučarjem ponudili toplo juho in čaj. »Reševanje se je res izredno kvalitetno izteklo. V maksimalno kratkem času smo jih rešili s sedežnice,« je ocenil.
 
Popravilo sedežnice v ponedeljek
 
Pri tem bodo razdrli obračalno kolo in zamenjali ležaj ter pregledali, ali pri tem ni prišlo še do katere druge poškodbe. Po besedah Retuznika načrtujejo, da bi do konca prihodnjega tedna sedežnico ponovno usposobili za normalno in varno obratovanje.
Deli s prijatelji