PREHITER

Motorist skozi naselje s 149 km/h

Objavljeno 24. april 2017 00.30 | Posodobljeno 24. april 2017 01.52 | Piše: B. K. P.

Policisti so ga ujeli v Šrangi pri Mirni Peči, kjer je hitrost omejena na 50 km/h.

Hitrost je prekoračil za 100 km/h. Foto PU NM

NOVO MESTO, KRANJ – Prejšnji teden je povsod po državi potekala akcija nadzora hitrosti, ki bo trajala še vse do nedelje, včeraj pa so policisti svoje aktivnosti še okrepili in v maratonskem nadzoru hitrost merili na kar 600 lokacijah. Ugotavljajo namreč, da neprilagojena hitrost postaja vse večja težava in da se zaradi nje zgodi vedno več nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami. A vozniki se nevarnosti prehitre vožnje, kot kaže, še vedno ne zavedajo dovolj. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so pred dnevi v naselju Šranga pri Mirni Peči, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, na to opozarja tudi prometni znak, naleteli na motorista, ki je to hitrost močno prekoračil! Vozil je kar 149 km/h.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so lani obravnavali kar pet prometnih nesreč s smrtnim izidom, ki so jih povzročili prehitri vozniki. V 197 nesrečah se je 34 udeležencev hudo poškodovalo, 255 pa lažje. »Največ takih nesreč smo obravnavali, ko so bile vremenske razmere ugodne. Pri voznikih, ki so zaradi neprilagojene hitrosti povzročili prometne nesreče, prednjačijo tisti v starostni skupini med 18 in 34 leti,« ugotovitve nizajo na PU Novo mesto, kjer bodo kontrolo hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola nadaljevali tudi v prihodnje.

Da je hitrost, sploh v kombinaciji z alkoholom, velik problem, ugotavljajo gorenjski policisti, ki so obravnavali ogromno nesreč, ki so jih zakrivili prehitri, pijani ali pa kar prehitri in še pijani vozniki. V Begunjah na Gorenjskem je moški z 0,79 miligrama alkohola v litru izidhanega zraka premočno pritisnil na plin, izgubil nadzor nad avtomobilom in se z njim prevrnil, zaradi hitrosti in preveč popitega alkohola se je na streho prevrnil tudi voznik v Ukancu, v Lescah je prehiter voznik zapeljal s ceste, moški s pretežko nogo pa je pristal v jarku ob gorenjski avtocesti pri Kranju. V torek je na avtocesti pri Naklem moški zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad avtomobilom, imel je 0,34 miligrama alkohola v izdihanem zraku, in trčil v varovalno ograjo. 

Deli s prijatelji