UMOR NA VIKENDU

Morilec s hudimi poškodbami še v celjski bolnišnici

Objavljeno 17. avgust 2011 15.55 | Posodobljeno 17. avgust 2011 15.55 | Piše: T. L.

Čaka ga do 20 let zaporne kazni

Možakar je imel doma pravo malo orožarno

SLOVENSKE KONJICE – Po nedeljskem umoru v vasi Zgornje Slemene pri Dramljah, ko je 55-letni Franc Feldin ustrelil 42-letno Jožico Feldin in skušal storiti samomor, so na celjski kriminalisti razkrili nekaj več podrobnosti.

Kalašnikovka je ležala poleg morilca in njegove žrtve

Policisti in reševalci, ki so se odpravili na kraj dogodka, potem ko jih je poklical morilec in jim povedal, kaj je zagrešil, so na vikendu para v Starih Slemenah našli mrtvo 42-letnico in poškodovanega 55-letnika, poleg pa avtomatsko puško kalašnik. Policisti so najprej zavarovali avtomatsko puško in iz cevi izpraznili naboje, reševalci pa so oskrbeli poškodovanega in ga odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Hude poškodbe prsnega koša, preti mu 20 let ječe

Možakarja, ki se zdravi zaradi hudih telesnih poškodb prsnega koša, zaradi uboja in nedovoljene trgovine z orožjem in eksplozivom čaka še obisk pri preiskovalnem sodniku. Grozi mu 20 let zaporne kazni: za kaznivo dejanje uboja je namreč zagrožena zaporna kazen do 15 let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva pa zaporna kazen do 5 let.

Ni jasno, zakaj je izbruhnil prepir

Pristojne službe so z ogledom kraja dejanja in zbranimi obvestili ugotovile, da je med partnerjema iz še neznanega razloga prišlo do prepira.

Obračunal kar s puško

Moški je odšel po avtomatsko puško in z njo iz neposredne bližine trikrat ustrelil partnerico v zgornji del telesa. Zaradi poškodb več življenjsko pomembnih organov je 42-letnica na kraju dogodka umrla. Po umoru je moški poskušal storiti samomor, in sicer se je večkrat ustrelil v prsni koš, nato pa je s svojega mobilnega telefona poklical na telefonsko številko 113 in naznanil dejanje.

Našli še malokalibrsko puško in strelivo

Ker je možakar posedoval prepovedano vojaško orožje, so policisti sumili, da kalašnikovka ni bila njegov edini kos orožja ali streliva, zato so z odredbo sodišča preiskali vikend, njegovo domovanje in dve vozili. Ne zaman, saj so našli malokalibrsko puško in večjo količino streliva različnega kalibra.

 

Deli s prijatelji