GROŽNJE

Mladoletnika in otrok z nožem operirali po središču Ljubljane

Objavljeno 25. november 2015 12.56 | Posodobljeno 25. november 2015 12.53 | Piše: T. L.

Na Celovški je trojica sredi dneva obstopila oškodovanca in izvlekla nož.

Celjanka je z nožem napadla partnerja. (Fotografija je simbolična.)

LJUBLJANA – V četrtek okrog 12. ure so policisti prejeli obvestilo, da so moškemu na Celovški cesti z nožem grozili trije mlajši fantje. Policisti so v razgovoru ugotovili, da so ga ogovorili, ker pa se ni odzval, so šli za njim, in ga obstopili. Pri tem je eden od njih iz žepa izvlekel nož. Oškodovanec je poskušal zbežati, pri tem pa ga je eden prijel za ramo in ga poskušal zadržati, vendar se mu je nekako uspelo iztrgati iz prijema in zbežati.

Oškodovanec je nato opisal storilce, na podlagi opisa pa so policisti neznance kmalu izsledili na Dražgoški ulici. Med postopkom so ugotovili, da gre za mladoletnika in otroka. Naknadno se je izkazalo, da  je bilo ugotovljeno, so vsi trije istega dne okrog 9. ure na Grubarjevem nabrežju že oropali mlajšega fanta, kjer so mu z grožnjo (ponovno so uporabili nož) odtujili mobilni telefon.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da je eden od mladoletnikov osumljen še treh kaznivih dejanj ropa, ki jih je izvršil z uporabo noža, v enem od dejanj pa je z njim sodeloval še otrok. V zadnjem primeru sta od oškodovanca poskušala izsiliti denar, v drugih dveh primerih, ko je mladoletnik deloval sam, pa je enemu oškodovancu z grožnjo odtujil mobilni telefon, od drugega pa je poskušal izsiliti denar, kar mu pa ni uspelo.

Mladoletniku so policisti odvzeli prostost, otroka in drugega mladoletnika pa so po opravljenih razgovorih predali zakonitim zastopnikom. 15-letnik je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ta pa mu je odredil hišni pripor. Zoper mladoletnika so policisti že podali kazenske ovadbe za tovrstna kazniva dejanja. 

Deli s prijatelji