NEPREDSTAVLJIVO

Mladoletnika oropala bencinski servis

Objavljeno 21. junij 2011 17.33 | Posodobljeno 21. junij 2011 17.33 | Piše: I.P.

V dogovoru z bencinskim uslužbencem sta odnesla okoli 8000 evrov

Sedemnajstletnika sta zbežala z več kot 8000 evri.
KOPER – V soboto, 18. junija, sta dva neznanca s pištolo oropala uslužbenca bencinskega servisa v Krvavem
Potoku. Z grožnjo s pištolo sta odvzela nekaj tisoč evrov gotovine in peš zbežala. Po obvestitvi operativnokomunikacijskega centra PU Koper je bilo na kraj storitve napotenih več policijskih patrulj in koprskih
kriminalistov. Ti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovali sledi, ki bi jim lahko bile v pomoč
pri reševanju primera.

Na pomoč priskočili občani

Policistom so na pomoč priskočili občani. Obvestili so jih o smeri bega in jim pomagali pri opisu storilcev. Na podlagi opisa so že nekaj pred osmo uro zvečer prijeli 17-letnega Kozinca. Kmalu po tem so prijeli še 17-letnega Izolana, ki je čakal v stanovanjski hiši Kozinca. Ker sta ustrezala opisu osumljencev storitve oboroženega ropa, so jim odvzeli prostost in zbrali njuna obvestila. Oba mladoletnika sta priznala krivdo za storjeno kaznivo dejanje.

Dogovorila sta se z uslužbencem bencinskega servisa

Že dva tedna pred zločinom sta se dogovarjala, kako bi prišla do denarja. Prišla sta do sklepa, da bosta oropala bencinsko postajo v Krvavem Potoku. Fant iz Izole je priskrbel plinsko pištolo, priskrbela pa sta si še oblačila ter obutev. Za pomoč pri ropu sta se dogovorila z 28-letnim uslužbencem bencinskega servisa, ki jima je po vnaprejšnjem dogovoru odprl stranska vrata. Iz prostorov servisa sta vzela okoli 8000 evrov. Med ropom sta se izogibala varnostnih kamer, da ju ne bi posnele, potem pa sta peš zbežala v hišo Kozinca.

Vsi trije obsojeni kaznivega dejanja velike tatvine

Policisti in kriminalisti PU Koper so na podlagi zbranih obvestil in materialnih dokazov že v noči po ropu pri osumljenemu Kozincu opravili hišno preiskavo. Pri tem so zasegli plinsko pištolo in naropani denar v višini 6850 evrov. Pri Izolanu so naknadno našli in mu zasegli še 670 evrov. Ko so ugotovili še vpletenost uslužbenca bencinskega servisa, so policisti tudi njemu odvzeli prostost. Ta je sicer zanikal vpletenost v načrtovanje in izvedbo kaznivega dejanja.

Zaradi ugotovitve vpletenosti uslužbenca servisa je bilo kaznivo dejanje po dogovoru z okrožnim državnim tožilstvom iz Kopra prekvalificirano iz kaznivega dejanja ropa v kaznivo dejanje velike tatvine, saj so se tri osebe združile zato, da bi kradle. Proti uslužbencu bencinskega servisa bo podana tudi kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe.

Deli s prijatelji