SRHLJIVO

Mladoletnik splezal na 25 metrov visok dimnik in padel vanj

Objavljeno 12. november 2015 14.41 | Posodobljeno 12. november 2015 14.41 | Piše: Mo. S.

Skozi dimnik so se iz bližnje kotlovnice, ki je takrat delovala, odvajali toplotni plini.

Fotografija je simbolična.

KRANJ – V torek se je pri padcu v dimnikimage huje poškodoval mladoletnik. Gorenjska policija je danes sporočila, da se je ta v družbi več mladoletnikov okoli 18.50 povzpel na približno 25 metrov visoki dimnik toplarne in vanj na vrhu tudi padel. Kovinski klini za tehnično vzdrževanje dimnika se sicer začnejo šele na višini okoli štirih metrov, ki pa so jih mladoletniki z uporabo drugih stvari dosegli in se povzpeli na vrh.

Po padcu je mladoletnik ostal ujet v dimniku, iz katerega so ga s tehničnim posegom približno eno uro kasneje rešili gasilci.

Težave s toplotnimi plini

Skozi dimnik so se iz bližnje kotlovnice, ki je takrat delovala, odvajali toplotni plini, zato so bile prve aktivnosti, ki so se ves čas izvajale zelo intenzivno, namenjene prekinitvi odvajanja teh plinov, hkrati pa tudi stalnemu stiku z mladoletnikom, reševanju in zbiranju obvestil o dogodku.

Dozdajšnji podatki ne kažejo na sum kaznivega dejanja, se pa posamezne okoliščine še preverjajo. O ugotovitvah bodo kriminalisti obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili policisti.

Več o padcu mladoletnika v dimnik boste lahko prebrali v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji