POGREŠANI

Mihaela (42) išče 60 policistov in gasilcev ter 13 psov

Objavljeno 09. januar 2012 16.04 | Posodobljeno 09. januar 2012 16.04 | Piše: A. L.

Pogrešani je šel od doma peš, a se ni vrnil.

JURKA VAS – Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 7. januarja letos obveščeni, da svojci pogrešajo 42-letnega Mihaela Maverja iz Jurke vasi. Pogrešani je visok približno 170 centimetrov, srednje postave in ima malo daljše rjave lase. Oblečen je bil v delovno obleko in hlače sive barve.

Brez uspeha

Policisti so že v soboto začeli iskati pogrešanega. V nedeljo so nadaljevali iskalno akcijo na širšem območju Straže. Poleg policistov in vodnikov službenih psov pa so sodelovali tudi gasilci in občani. Pregled terena je bil opravljen še s pomočjo policijskega helikopterja, vendar pogrešanega niso našli.

30 policistov, 30 gasilcev, 13 vodnikov in psov

Sinoči so akcijo prekinili in iskanje ponovno začeli danes zjutraj. Po zbranih informacijah je moški v soboto odšel peš od doma, zato iskanje poteka predvsem na širšem območju Jurke vasi in Straže. Danes v iskanju sodeluje okoli 30 policistov in policisti vodniki službenih psov iz Policijske uprave Novo mesto, 6 vodnikov in psov iz Enote reševalnih psov Slovenije, 7 vodnikov in psov iz Zveze reševalnih psov Slovenije, okoli 30 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev Dolnja Straža in Vavta vas, poleg njih pa še lovci in občani. 

Ste ga videli?

Policija prosi vse, ki bi pogrešanega opazili ali kar koli vedeli o njegovem izginotju,  da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Dolenjske Toplice oziroma pokličejo na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Deli s prijatelji