NAPAD MED DELOM

Metlika: z nožem po trebuhu porezal policista

Objavljeno 06. december 2015 17.07 | Posodobljeno 06. december 2015 19.55 | Piše: STA, M. U.

Zgodilo se je pri asistenci zdravniški službi.

Simbolična fotografija.

METLIKA – Med nudenjem asistence pri prisilni hospitalizaciji psihičnega bolnika je bil v soboto zvečer v Zdravstvenem domu (ZD) Metlika z nožem poškodovan policist, so sporočili iz obeh policijskih sindikatov. Utrpel je tri centimetre globoko in osem centimetrov široko vreznino trebuha, a ni v smrtni nevarnosti in se po zdravniški oskrbi že zdravi doma.

Kot so zapisali v Sindikatu policistov Slovenije (SPS) in Policijskem sindikatu Slovenije (PSS), je do incidenta prišlo, ko je v soboto zvečer dežurna zdravnica ZD Metlika Policijsko upravo (PU) Novo mesto zaprosila za pomoč pri prisilni hospitalizaciji psihičnega bolnika. Ocenila je namreč, da bi lahko bila v nasprotnem primeru ogrožena življenja ljudi, saj je bil bolnik v preteklosti že obravnavan zaradi nasilnih dejanj.

Na pomoč so priskočili policisti posebne policijske enote PU Novo mesto. Ko je moški zaznal njihov prihod, jih je pričel izzivati in nanje vpiti, pri tem pa ni upošteval njihovih ukazov. Policisti so tudi opazili, da ima v roki nož. Uporabili so plinski razpršilec in prisilna sredstva ter ga obvladali. Pri tem pa je moški vanje vrgel daljši kuhinjski nož. Ta je enega izmed policistov, sicer opremljenega z neprebojnim jopičem, zadel v predel trebuha pod jopičem in mu prizadejal tri centimetre globoko in osem centimetrov široko vreznino.

Po navedbah obeh sindikatov dogodek ponovno dokazuje, da policisti niso zgolj uradniki. Opozarjajo tudi, da smo v zadnjih letih priča vse več napadom na policiste, ki so se za nekatere končali tudi tragično. Na leto je namreč fizično napadenih okoli 200 policistov, poškodovanih pri izvajanju nalog pa skoraj še enkrat toliko.

52-letnega  osumljenca čaka ovadba

Alenka Drenik iz PU Novo mesto je sporočila, da bodo 52-letnega  osumljenca kriminalisti  ovadili  zaradi  kaznivega  dejanja  preprečitve  uradnega  dejanja uradni osebi, ko opravlja naloge varnosti.Zaposleni  na  Policijski  upravi  Novo  mesto  sodelavcu  želijo, da hitro okreva.  Takoj  po napadu ga je v bolnišnici obiskal Janez Ogulin, direktor policijske uprave Novo mesto, policistu je bila ponudena tudi psihosocialnan pomoč.

Med  leti  2010  in  2014  smo  na  območju  Policijske  uprave  Novo mesto obravnavali  146  kaznivih  dejanj  napadov na policiste, pri čemer je bilo oškodovanih 223 policistov.

Deli s prijatelji