BARABIN

Med pogojno na roparski 
in posiljevalski pohod

Objavljeno 24. julij 2014 20.35 | Posodobljeno 24. julij 2014 20.36 | Piše: U. P.

Ljubljančan zakrivil več ropov gostiln in spolno zlorabil natakarice.

Mrhovinarja so možje postave izvlekli izpod tuša na počivališču Barje. Foto: Igor Mali

LJUBLJANA – Očitno je imel možakar, ki so ga zaradi premoženjskih kaznivih dejanj obsodili na pogojno zaporno kazen, veliko željo, da gre za rešetke in koristi polni penzion na račun davkoplačevalcev, ali pa je bil pod kakšnimi substancami, ki ti zameglijo um, ko je v soboto sredi belega dne s pištolo v roki oropal gostilno ob Dolenjski cesti in spolno zlorabil natakarico ter zbežal z bornim plenom. Pobral naj bi kakšnih 50 evrov.

Ko smo se odpravili po sledeh gostilniških kvant, nam je postalo jasno, da je v ozadju nekaj večjega. Kot smo izvedeli, naj bi imel moški za seboj buren vikend, saj je svojo kriminalno kartoteko obogatil z nekaj ropi, nasilništvom, grožnjami in kaznivimi dejanji spolne nedotakljivosti, tudi s posilstvom. Kot nam je potrdila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana, so v soboto dobili klic iz enega od lokalov o ropu in poskusu posilstva. Takoj po prejetem obvestilu so policisti začeli aktivnosti za izsleditev osumljenca, v zrak so poslali tudi helikopter, ki je prečesaval nebo nad južnimi delom prestolnice. Njihov trud je obrodil sadove, ko so nepridiprava naslednjega večera tudi prijeli na počivališču. Osumljencu so takoj odvzeli prostost, ga pripeljali na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika in ta je zanj odredil pripor. To ne preseneča, saj so možje postave v preiskavi ugotovili, da imajo v pesti pravega zlikovca, ki je izvedel prej omenjene barabije. Na uho nam je prišla informacija, da je »zmešani tetoviranec«, kakor mu nekateri pravijo, ki ima telo posuto z umetninami iz črnila, osumljen tudi ropa trgovine v Postojni pred tednom dni.

Po naših informacijah gre za Ljubljančana, ki ima kar nekaj masla na glavi. Policija zaradi občutljivosti primera in zaščite žrtev podrobnejših informacij ni posredovala. 
 

Deli s prijatelji